Bakad potatis med skagenröra

13 april, 2007

Bakad potatis med skagenröra 2 pers á 6 pts

2 bakpotatisar (är de inte stora så tar jag alltid 11/2 var)

Fyllning:
200 gram skalade tinade räkor
1 dl fettfri majonnäs
1 dl 8% fraiche (Yoplait) (tar du lätt creme fraiche istället så blir det ytterligare 1,5 pts extra per pers)
salt, svartpeppar
1 msk dijonsenap
2 tsk pressad citron
2 pressade vitlöksklyftor
3-4 msk finhackad rödlök
Strimlad isbergssallad + några skivor citroner

Jag brukar micra potatisarna tills de egentligen är klara och sedan steka dem i ugn i ca 250 g tills de är knapriga.
Låt gärna fyllningen stå kallt under ca 1 timmes tid innan servering.
Och tro mig, man blir rejält mätt!!
IMG_1611

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Hanna 9 november, 2012 - 09:12

Är inte potatis förbjudet? 🙂

Svara
Åse 9 november, 2012 - 09:18

Förbjudet? Inget är förbjudet? Man väljer ju vad man mår bra av att äta.
Jag äter nästan aldrig potatis längre, detta receptet är sedan tiden jag viktväktade.

Svara
Liz 15 april, 2007 - 00:29

Detta blev kvällens middag..ohh så gott det var:)..tack för receptet bönan:) ..och ”päran” smakade inte alls lika mycket ”kokt potatis” som förra ggn vi åt bakad potatis..såå detta kommer vi äta igen:)

kraaami

Svara
Liz 14 april, 2007 - 12:11

Åhh jag satt just och funderade på vad vi skulle ha till middag..detta lät ju supergott:)

..en liiiten liiiten fråga bara..om man mircran ”päran” och sen in i ugnen..smakar den mindre kokt potatis då??;)..jag tillhör ju den typen som inte äter potatis, mer än nödvändigt och just kokt potatis är det värsta jag vet:| ..men åt en bakad potatis en ggn som smakade väldigt lite kokt potatis såå tänkte att det kanske var så den var tillagad:)

Kraming

Svara
lena 14 april, 2007 - 11:26

gu´vad smarrigt det där lät! ;-P blir hungrig bara jag ser bilden!

kul domännamn!

nu är det inte många kilon kvar, heja heja! KRAM :-*

Svara
Sara 13 april, 2007 - 16:48

Åh kanoners! Letar efter ett braigt recept på smal skagenröra ;-P Väntar med spänning!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.