Skriv ut

Baconlindadde tomatjärpar med Jack Danielssås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ändra antal portioner

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 3 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 8 finhackade soltorkade tomater
  • 1 gul riven lök
  • 3 paket bacon

Sås

  • 1/2 gul lök
  • 5 champinjoner
  • smör
  • 5 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/ 2 dl jack daniels
  • 2 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk soja
  • 1 kruka klippt timjan
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 krm salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 gr.
  2. Finhacka lök och soltorkade tomater. Jag kör det i min matberedare.
  3. Blanda alla ingredienserna till köttsmeten. Forma järpar och linda dem med bacon, lägg i form.
  4. Stek i ugn i ca 15 minuter tills baconet fått färg.
  5. Finhacka lök, skär champinjonerna i mindre bitar, stek i smör.
  6. Vispa ner övriga ingredienser och låt småputtra en liten stund, ta sedan ut järparna och häll såsen över. Sätt in i ugnen igen och stek i 15 minuter till.
  7. Servera med valfritt tillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8