Baconlindadde tomatjärpar med Jack Danielssås

21 augusti, 2016

Hej på er!
Hoppas ni haft en skön helg hittills! Jag har precis fått i mig brunch så nu ska jag koncentrera mig på jobb – jag har både en föreläsning att fila på och så ska ju recepten till nya boken skrivas.

012A1042

012A1044

Oboy gör jag på mandelmjölk och kung markattas kako + stevia – smarrigt!
I går BORDE jag jobbat hela dagen men mamma kom förbi och sedan även syrran med småtöserna och sedan var det helt enkelt för sent! Men lika glad är jag för det – jag behövde lite familjegos ❤️
012A0978

Eden & Adele – hela 5 månader nu!
012A0983-2

Vi drack ett sådant gott Chianti i Stockholm, men det var ett beställningsvin så Daniel köpte ett snarlikt. Riktigt gott!
012A0993

Tycker att mitt nya vinställ i mässing är snyggt! Har varit på jakt efter ett länge.
Finns HÄR 
012A0994

Till middag gjorde jag  baconlindade tomatjärpar. Så himla gott! Mina persiljejärpar är också goda.
Såsen jag gjorde är denna men jag hade Jack Daniels istället för Cognac. MUMS!
012A0998

012A0999

012A1000

012A1003

012A1005

012A1008

012A1010

Riktigt gott blev det!
Jag serverade ugnsrostade rotfrukter till som potatis, rotselleri och morötter så är det något för alla! 
Skriv ut

Baconlindadde tomatjärpar med Jack Danielssås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 3 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 8 finhackade soltorkade tomater
  • 1 gul riven lök
  • 3 paket bacon

Sås

  • 1/2 gul lök
  • 5 champinjoner
  • smör
  • 5 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/ 2 dl jack daniels
  • 2 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk soja
  • 1 kruka klippt timjan
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 krm salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 gr.
  2. Finhacka lök och soltorkade tomater. Jag kör det i min matberedare.
  3. Blanda alla ingredienserna till köttsmeten. Forma järpar och linda dem med bacon, lägg i form.
  4. Stek i ugn i ca 15 minuter tills baconet fått färg.
  5. Finhacka lök, skär champinjonerna i mindre bitar, stek i smör.
  6. Vispa ner övriga ingredienser och låt småputtra en liten stund, ta sedan ut järparna och häll såsen över. Sätt in i ugnen igen och stek i 15 minuter till.
  7. Servera med valfritt tillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Elizabet Dabrzalski 24 april, 2017 - 22:58

Riktigt gott va det! Hela familjen älskade det. Undrar bara, kan man frysa in resterna?

Svara
Åse 25 april, 2017 - 10:55

Det ska du kunna göra! =)

Svara
Pia 25 augusti, 2016 - 08:28

Satte detta recept i händerna på min 21 åriga dotter igår. Skulle själv lagat det dagen innan men pga tidsbrist blev det förskjutet en dag och det var dottern istället för jag som fick fixa. Hon klarade det galant och det blev så gott. Kul med nya recept och lyx att komma hem och maten var klar. Hon serverade ugnsrostad potatis till och det var superbt.
Tack för ett kanonrecept!
Kram Pia

Svara
Åse 25 augusti, 2016 - 11:51

Roligt att höra! Låter supergott! =) Duktig tjej!

Svara
Anchi Eriksson 24 augusti, 2016 - 13:31

Hej Åse. Låter supergott, måste vi testa! Undrar också hur det gick med ditt nya frallerecept? Kram

Svara
Viktoria 23 augusti, 2016 - 21:06

Åse, jag dricker också varmt choklad enligt samma recept som du. Prova att tillsätta lite chili och ingefära (flakes och pulver går bra) – härligt termogent och uppiggande!
Kram!

Svara
Madelene 22 augusti, 2016 - 20:43

Så bra recept! Gick hem hos alla i familjen!

Svara
Åse 23 augusti, 2016 - 08:12

Kul att höra! =)

Svara
Eva 22 augusti, 2016 - 09:01

Har förresten beställt 2 av dina senaste böcker nu som jag väntar på:-)) vad är det för skillnad på dina böcker innehållsmässigt?

Svara
Åse 22 augusti, 2016 - 09:06

De är inriktade på lite olika saker men kontentan är samma och alla recept är alltid lågkolhydrat, glutenfria och utan raffinerat socker 🙂

Svara
Suss 16 januari, 2018 - 12:14

Var hittar man dina böcker?

Svara
Åse 16 januari, 2018 - 12:26

På adlibris/bokus – de som säljs. https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?authors=%C5se%20Falkman%20Fredrikson
Jag har två böcker som inte säljs längre.

Svara
Eva 22 augusti, 2016 - 08:56

När du skriver soja i dina recept, vad använder du för sort? Och använder du alltid samma sort till allt?
Mvh Eva

Svara
Åse 22 augusti, 2016 - 09:31

Jag använder främst Tamarisoja som r en fermenterad japansk soja.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.