Baconlindad ostfylld grillad fläskfilé

av Åse

God morgon! Uppe med tuppen i dag, satte klockan på 7 så jag hann med Primeboots kampanjen!
I går låg vi på stranden hela dagen, det syns minsann i både ansikte och bröst just nu! Yikes!!! Hoppas det lägger sig under dagen!


Kesoplättar (250 g keso, 2 ägg, 1,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) + salt till 2 personer)

Ett gäng med kesoplättar som smörgåsar med kalkon, gräddost och skinkost och paprika i packades ner till stranden.

I går kväll grillade vi så klart, kan man göra annat vid vackert väder??
Det blev ostfylld, baconlindad fläskfilé som smälte i munnen! En stor grekisk sallad till det!! Och så ett glas av favoritrosévinet!


Denna goooooda osten fyllde jag filén med och så gjorde jag en marinad på Santa Marias BBQ & Grill krydda, tamarisoja och olivolja


Denna goda rökta osten från Fontana är så himla god!


Älskar denna avokado/citron oljan att ha på sallader!


Baconlindad fläskfilé, tzatziki och grekisk sallad

Fylld fläskfilé

2-3 portioner

1 putsad fläskfilé
5 msk Färskost efter smak, förslagsvis vitlök
2 paket bacon

Marinera fläskfilén först i valfri marinad. Jag slänger alltid ner kryddor, olja etc lite hur som helst i en plastpåse med köttet som ska grillas.
Skär sedan ett djupt snitt längs filén och fyll med vitlöksost. Vira baconskivor runt filén, så hårt du kan.
Grilla på grillen ca 20 minuter (gasolgrill med lock), vänd regelbundet.

Nä nu ska jag kicka i gång dagen här!!! Det blir en intensiv dag med massor på agendan!! Jag ska nämligen upp i ottan i morgon, för vidare färd med både tåg och flyg!

Massa kramar!!!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

11 kommentarer

Sanna Eriksson 26 juli, 2012 - 23:47

Återigen hittar jag massa goda recept på din blogg!!:D Den där oljan vart hittar man den? Verkar as god! Kram på dig

Svara
Junitjej 25 juli, 2012 - 20:45

Sluta läskas!! Din mat ser allt för god ut!

Svara
Linda 25 juli, 2012 - 19:18

Hej, här har du en ny läsare 🙂 Måste pröva kesoplättarna. Var kan man hittade denna olja?

Svara
Kathrine 25 juli, 2012 - 16:19

Vilka goda plättar! Vet du hur många kolhydrater det är per portion?
Du har en jätteinspirerande hemsida med god mat och vettiga och lärorika i lägg, men jag saknar kolhydratsinnehåll i dina recept! Håller på att lära mig LCHF?
Tusen tack!

Svara
Åse 25 juli, 2012 - 16:43

Hej! Tror runt 2! Jag anser inte att det är viktigt med exakta kh mängder utan viktigast att lära sig hur kroppen reagerar på det man äter och att man lär sig vad livsmedel generellt innehåller. Keso, ägg, fiberhusk är kolhydratlåga livsmedel = kolhydratlågt recept 🙂

Svara
Jessica 25 juli, 2012 - 14:40

Vilken fantastisk! tur jag hade som hittade din blogg 🙂 Massor av inspiration, läcker mat och vackra bilder – vilken energikick – varmt tack!
Glada hälsningar från ny läsare!

Svara
Åse 25 juli, 2012 - 15:14

Varmt välkommen hit!! <3

Svara
Septemberflikka 25 juli, 2012 - 12:34

Tack Åse för svaret. Då ska jag kolla efter den.

Svara
Sara och Busungarna 25 juli, 2012 - 11:27

Oj nu blev jag hungrig igen, trots att jag precis ätit lunch, haha.
Ja visst är Castelloosten gooood!! Brukar fylla champinjonhattar med den (eller Boursin) och slänga på grillen. Hur gott som helst!

Ha en toppendag goding! Här skiner solen äntligen och det är vaaaarmt! I love it! Så nu ska jag lägga mig ute med en bok, medan Farmorn är iväg med kidsen en stund. Lyx!

PUSS

Svara
Septemberflikka 25 juli, 2012 - 10:24

Primeboots är superfina. Tyvärr funkar de inte på mina fötter.

Måste fråga dig vilken färdigskivad cheddar du brukar köpa? Jag har kikat men bara hittat såna med högt kolhydratsinnehåll och annat skrutt.

Kram

Svara
Åse 25 juli, 2012 - 10:33

Emborg har inget skit i sin så den köper jag!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.