Avokado och Mangosalsa

23 maj, 2014

God morgon! Vilket VÄDER!!! Sååååååå underbart!
Det är oerhört tyst om er, inte så roligt och motiverande för mig men desto roligare för er för det innebär förhoppningsvis att ni är ute och njuter av solen!? =)
Men bara för att ni inte hörs och syns lika mycket som i januari-april så hoppas jag att ni fortfarande äter bra och mår därefter? Nu är det ju lättare än någonsin att äta bra!!
Jag mår riktigt bra! Träningsfri vecka nu efter min lilla operation men jag är tillbaka igen på måndag då jag har PT tid inbokad. 
I går gick grillen igång och ack så gott detta blev! Ujujuj!!
Vi grillade vitlöksmarinerade kotlettracks och till det så stekte jag upp ICAs mix av svartkål, grönkål och purjo i lite kokosfett. I med lite tomatpuré och cashewnötter sen var det klart!
22052014-IMG_0791
22052014-IMG_0793
 
Till detta gjorde jag en Mango och avokadosalsa som var perfekt till. Fräscht, syrligt och hälsosamt!
22052014-IMG_0788
Skriv ut

Avokado och Mangosalsa

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 1
  • Tillagningstid: 4
  • Totaltid: 5

Ingredienser

  • 2 dl styckfryst mango
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk ekologisk honung
  • Saften av 1 lime
  • 1 inhackad röd chili
  • 1 avokado, urgröpt och skuren i mindre bitar
  • Färsk Koriander efter smak
  • En skvätt äppelcidervinäger (jag tog hallon & äppelcidervinäger)
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser i en skål och servera!

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


22052014-IMG_0800
Gott gottigott gott! 

21 kommentarer
0

Du kanske också gillar

21 kommentarer

margreth 15 augusti, 2016 - 18:53

Du är Bäst jag vill ha ett recept på Ma ngosalsa stark

Svara
Sofie 24 maj, 2014 - 21:11

Jag har slutat köpa färsk avocado för jag blir så besviken på alla man måste slänga för att dom är för mogna/för hårda/ för bruna o trådiga. Nu har jag alltid ett paket avocado från Ica i frysen!!!
( och mango till sonens turkiska yoghurt )

Svara
karin 24 maj, 2014 - 10:52

Hej har haft lite för mycket dom senaste dagarna.Så jag glömde bort att kommentera.
Får mycket inspiration till mat.

Svara
Minna 24 maj, 2014 - 07:29

Allt text kom inte med i min kommentar..
Jag läser din blogg varje dag sedan jag upptäckte den. Du är min stora inspirationskälla och jag lagar ofta dina recept. Igår kväll grillade vi lax och hade mangosalsan till. Jisses så gott det var!! Kram

Svara
Minna 23 maj, 2014 - 21:17

Läser din blogg varje dag eftersom du är min stora inspirationskälla och den som fick mig på rätt köl

Svara
Sofie 23 maj, 2014 - 18:58

Jag läser här nästan dagligen men är väldigt dålig på att kommentera. Jag gillar ditt sätt att se på kosten och det är väldigt likt mitt eget. Jag äter dock lite mer mejerier då jag mår bra av det. Spannmål tänker jag i tanken att jag ska äta, men det blir nästan aldrig så.. Jag älskar grönsakerna för mycket så när jag har lagt upp dom finns sällan plats för något mer (bortsett från proteinet). 🙂
Så keep up the good work, vi är här och vi uppskattar alla recept och inlägg!

Svara
Lindad 23 maj, 2014 - 11:02

Jag är här, varje dag. Inspireras o njuter av dina kloka ord o vackra bilder. Och älskar din mat. Är inte heller nån etikett-ätare. Blev fast av ditt ord ”medvetna val” och mår bra av det.
Stor kram till dig o trevlig helg ! <3

Svara
Åse 23 maj, 2014 - 11:03

Det är en frigörande mening! Ger kontroll men frihet på samma gång! <3 KRAM till dig!

Svara
Sara Brodén 23 maj, 2014 - 10:59

Ser verkligen smarrigt ut, en riktig sommardröm. Jag läser och kikar in på bloggen varje dag, tack för att du inspirerar, peppar och ger mig många anledningar till att äta och leva mer hälsosamt :o)
Trevlig helg!!!!

Svara
Anneli 23 maj, 2014 - 10:48

Tycker din blogg är jättebra och läser den varje dag! Kram

Svara
Åse 23 maj, 2014 - 10:59

<3

Svara
Therése 23 maj, 2014 - 10:41

Läser varje dag – no worries 🙂
Såg bilden på det här igår kväll på instagram och kände direkt (utan att veta vad det var) att ”det där ska vi äta i helgen. Hela tallriken!”. Och är ännu mer sugen när jag vet vad det är!
Hoppas, hoppas mitt ica har den där kål-blandningen (är den bland sallderna – eller fryst?), lät urgott!
Ha en underbar fredag!
kram Therése

Svara
Josefine 23 maj, 2014 - 10:40

Jag är en såndär som läser utan att kommentera, som en ursäkt är att jag ofta surfar på telefonen. Men jag vill att du ska veta att du är en STOR inspirationskälla, jag blir lycklig av att gå in och kika på din blogg. Jag blir inspirerad av dig att äta nyttigt och känner glädje varje gång du lägger upp någon bild. Jag har följt dig i ca 3 år och tänker göra det många år till. Du har en så sund inställning till mat och hur individuellt det är. Jag lider av både IBS och Ulcerös Proktit och har en oerhört känslig tarm vilket gör det ännu mer viktigt att äta rätt. Tyvärr har jag en skev inställning till mat vilket magen får bli lidande för men nu jävlar ska jag skärpa mig. Boven i dramat är lösgodis och jag har insett att så fort jag ”tillåter mig en påse på lördag” sätter jag igång alla andra signaler som skriker efter mer fett, socker och kolhydrater. Jag ska hålla mig så långt borta från godis det bara går. Även det nybakade brödet på jobbet triggar igång, även om ”jag bara äter en halv”. Jag hade kunnat skriva ett milslångt inlägg 🙂 För mig är du vacker, begåvad och inspirerande och en förebild! Sträck på dig för vi är många som blivit hjälpta av dina ord! Massa kramar

Svara
Åse 23 maj, 2014 - 11:01

Åh men tack snälla du! Vad glad jag blir! Är underbart att få höra ifrån er läsare! <3
Ja se godiset som alkohol för en alkoholist, det är inte alla som kan ta ett glas vin och hålla det till det, gäller samma med socker! Du kan! KRAM

Svara
Tina Johansson 23 maj, 2014 - 10:13

Jaaa förlåt! Läser alla inlägg men har blivit usel på att kommentera!
Måste berätta att min son som tar studenten nu på restaurang och livsmedelsprogrammet, gjorde ditt recept på blomkålsrisotto i skolan på sitt avslutningsprov och fick massor med beröm för den! Ett av omdömena från gästerna var ”bästa risotton jag ätit”! Det du 🙂

Svara
Åse 23 maj, 2014 - 10:15

Men du!!! Vad KUL!!! Tack snälla för att du berättar!! Så glad jag blir!! <3
Nu blev ju jag sugen på risotton! Får nog bli ikväll!

Svara
Tina Johansson 23 maj, 2014 - 10:41

Man ska hedra den som hedras bör! 🙂
Ja den är en riktig favorit, och extra roligt när det går hem även hos icke-lchfare!
På sommaren gör jag zucchinisallad ganska ofta som potatissalladsubstitut, jättegott!
Mangosalsan måste testas, jag gjort nåt liknande till förrätt, med räkor i, serverad i parmesankorgar. Jättegott och fräscht!

Svara
Rosa 23 maj, 2014 - 10:01

Vi finns här Åse, kanske lite slöa av värmen

Svara
Ann-Sofie 23 maj, 2014 - 09:26

I´m here :))
Visst är det härligt med vädret just nu och det gäller att njuta till 100% och ta tillvara på dagarna.
Ikväll blir det AW med flickorna – längtar!
Kram kram

Svara
Åse 23 maj, 2014 - 09:28

Jaaaa darling, du håller mig alltid sällskap med din positivitet! <3
Mysigt! Ha det så roligt!!!

Svara
Ann-Sofie 23 maj, 2014 - 10:57

Amen puss:))

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.