Auberginegratäng

10 september, 2018

God morgon!

Jag ska strax iväg till min kiropraktor och sedan ta mig an denna dagen, för det ligger en hel del som väntar!

jag ska givetvis även under dagen berätta vem som vunnit min nya bok! =)

Under tiden bjuder jag på ännu ett gott recept från min bok Ät & Njut som inte säljs längre. Så jag kommer passa på att dela med mig av alla goda recept från boken!
Detta receptet är sååååå gott! Ni måste prova!

Foto: Lisa Wikstrand

Skriv ut

Auberginegratäng

  • Författare: Åse

Ingredienser

3 medelstora auberginer
2 burkar körsbärstomater (à 400 g)
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 tsk röd currypasta
0,5 dl vitt vin
Färsk basilika, cirka en kruka
Salt och svartpepparpeppar
600 g buffelmozzarella
2 dl riven parmesanost
2 dl stark riven ost
Olivolja


Instruktioner

Sätt ugnen på 220 grader.
Skiva auberginen och salta skivorna, och låt dem ligga och vila en stund för att få ut vätskan. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i lite olivolja i en stekgryta. Tillsätt därefter de krossade tomaterna, vitlöken, basilikan, currypastan och salt och peppar efter smak. Låt puttra i cirka 10–15 minuter. Torka av aubergineskivorna och stekdem i stekpanna någon minut på varje sida. Smörj formen och häll ett tunt lager med tomatsås i botten, sedan ett lager riven parmesanost, därefter aubergineskivorna, sedan mozzarellaskivor. Varva så tills du kommer till sista lagret, som avslutas med tomatsås och riven västerbottenost. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30–40 minuter.

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Camillapa 10 september, 2018 - 09:05

Åh, det låter som en perfekt idé!💜 Ser fram emot recepten från ”ät och njut” boken!🙏😊

Svara
Åsa 10 september, 2018 - 08:36

Hej Åse!
Är det en konserv med tomatkross av körbärstomater?
Tack för alla fina recept 🙏

Svara
Åse 10 september, 2018 - 10:22

Hej Åsa! Yes det stämmer =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.