Att äta det som passar en bäst

11 november, 2010

Varje gång jag börjar med konsekvent LCHF så känner jag mig nyfrälst, jag förundras över hur MYCKET jag får äta, vara mätt och samtidigt går ner i vikt/alt stå still.
Kroppen känns lätt och över lag mår jag så mkt bättre.
När jag försöker äta ”lite av allt” så måste jag tänka hela tiden. Ska jag ut på kvällen, eller är bortbjuden – då snålar jag in på dagen. Jag går runt och funderar mkt på mat (eftersom jag ju blir hungrig och sugen snabbt)
Jag är säker på att alla som levt efter både LCHF och VV/kaloribegräsning vet hur jag känner.
I morgon ska jag ha en tjejkväll med mina systrar och min bästa väninna, det blir mat och utgång och jag behöver inte hålla igen på dagen. Jag äter LCHF även där och håller mig till torrt vin i lagom mängd.
Jag är väldigt försiktig med sprit i samband med kost utan kolhydrater då jag för ett halvår sedan blev alkoholförgiftad pga det.
Jag VET att LCHF inte passar allas tycke och smak och det finns de som inte triggar igång hunger eller sug med fettsnål/högkolhydratisk kost men det är många många (det pekar ju alla viktproblem på!) som har svårt med att inte överäta när de äter kolhydratisk mat.
Jag läste ett sådant himla bra inlägg här om dagen: http://tyckomlchf.blogspot.com/2010/08/skillnad-pa-kaloribantning-och-lchf.html
Det är precis så jag upplever det; 2 cigg om dagen.
Varför blir det då så att jag emellanåt går över till en mer ”vanlig” kost?? Ja det är ju så klart för att det är GOTT med potatis, pasta, ris och socker. Jag hade GÄRNA ätit det, om det inte fick mig hungrig alt fet. För när jag äter lite av allt, då blir jag hungrig och sugen. Stillar jag det behovet/suget – ja då ökar jag i vikt så enkel ekvation, LCHF passar mig bäst.

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

HannaC 12 november, 2010 - 09:50

Tänk, du är klok som en bok Åse! Ha en trevlig helg!

Svara
pinklady 12 november, 2010 - 09:28

nu funkar det tack för ditt tålamod….. 😆
skriv massor om lchf jag suger åt mig som en svamp…
jag har gått ner 1.8 sen i måndags kan det stämma…jag har vägt mig med en kompis i valskog varje kväll via msn och vi för protokoll..funkar kanon bra…detta är ju det bästa har inte gravid mage längre…yes yes….

Svara
Åse 12 november, 2010 - 10:40

Välkommen in igen! =)
När man börjar med lågkolhydratkost så släpper kroppen sitt vatten som kolhydraterna binder – därför tappar de flesta 2 kg i vikt de första dagarna. Efter 3-4 dagar går du in i fettförbränning och börjar på allvar bränna fett! kroppen använder då DITT fett som bränsle istället för att först använda kolhydraterna, sedan ditt fett (om du har ett kaloriunderskott) Ät och njut av att må bra och bli smalare! =)

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.