Asiatisk lax med wokade grönsaker

12 februari, 2014

I går kväll åt vi detta. Yummie Yummie!
Laxen blev fantastisk, mycket smak och trillade sönder i munnen.
Receptet är inspirerat från Maria Helander och Cathrine Schücks nya bok ”Ät dig i balans” som jag tycker är riktigt bra! Framför allt för kvinnor i medelåldern som försöker få ihop livspusslet.
4 portioner
4 bitar laxfilé (1a ca 125-150 gram)
Marinad:
2 msk pressad limesaft + skalet av 1 lime
1 msk tamarisoja
1 msk finriven ingefära
(valfritt 1/2 msk honung)
2 msk sesamolja
Wokgrönsaker:
1 liten zucchini
2 paprikor
1 purjolök
1 färsk broccoli
sesamolja + kokosfett
(alfalfagroddar
1 lime)
Lägg de tinade filéerna i en påse tillsammans med marinaden, marinera i ca 3 timmar i kylskåpet.
Skär ner grönsakerna (utom groddarna) i mindre bitar och stek i sesamolja + kokosfett
salta och peppra.
I en annan stekpanna stek laxfiléerna, några minuter på varje sida men låt gärna kärnan vara lite rå, så blir filéerna godast!
Servera med grönsakerna och groddar och limeklyftor.
IMG_7196
ja ni har helt rätt, det fattas broccoli i min wok, jag glömde köpa! Men det är annars ett måste i en wok tycker jag! Krispiga broccolibuketter, aaaaaaaaahhh!
IMG_7198

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

1 kommentar

Lina - Foodoholic 12 februari, 2014 - 11:26

Så gott, nästa veckas fiskrätt ska bli stekt lax som legat i en thaiinspirerad marinad och gottat sig tänkte jag 🙂

Svara

Lämna en kommentar