Asiatisk kycklingwok

av Åse

Mums mums!
Detta receptet kommer från senaste Laga Lätt!
Underbara asiatiska smaker! Ingefärasmaken är underbar! Jag hade lite extra sambal oelek för jag älskar stark mat!

4 portioner

1/2 dl japansk soja
2 msk färskriven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
11/2 tsk sambal oelek
2 msk rapsolja
400 g kycklingfilé (jag tog 1000 g för jag behövder proteinet!)
6 salladslökar
250 g grön sparris
1/2 spetskålshuvud (200 gr.)
150 g äggnudlar (gärna fullkorn!)
1 påse bladspenat (70-80 g)
1 dl kycklingbulong (vatten + 1 msk kycklingfond)

Blanda soja, ingefära, vitlök, sambal oelek och 1 msk olja till en marinad. Skiva kycklingen och lägg i marinaden 10-15 min.
Koka upp lättsaltat vatten till nudlarna. Skölj och skär löken i 2 cm stora bitar. Bryt av den nedersta, träiga delen på sparrisen (behövs inte om du använder fryst, tinad sparris) och skär i bitar om 5 cm. Ansa och finstrimla kålen.
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Hetta upp en wok eller stor gryta, woka kycklingen 3 minuter, lägg åt sidan. Stek lök, sparris, och spetskål mjuka i msk olja 2 min.
Tillsätt spenat, kyckling, buljong och nudlar. Blanda och servera rykande het.

Maten är MYCKET godare än vad den ser ut på bilden! Prova! (bilden i Laga Lätt är myyyyycket snyggare! haha!)

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

22 kommentarer

KICKSTART 10 dagar! - 56kilo.se - LCHF Recept, Inspiration och Guldkanten 22 mars, 2022 - 21:02

[…] ligger mätt i soffan efter middagen (Kycklingwok) och tittar på Catfish (MTV) – snart dags för Benjamins! Woop Woop! Haft en helt underbar […]

Svara
Mikaela 11 februari, 2019 - 15:36

Mycket gott rekommenderas varmt!

Svara
Amanda 9 juli, 2012 - 12:42

Är det LCHF recept? 🙂

Svara
Åse 9 juli, 2012 - 12:53

Nej äggnudlarna är ju inte LCHF men resterande är kolhydratsnåla livsmedel.

Svara
livetoday - 52 kilo 8 maj, 2010 - 21:56

JAG TYCKER DET SER OOOOTROLIGT GOTT UT 🙂

Svara
Katarina 5 maj, 2010 - 21:11

Vad roligt! vi åt wok 2 ggr denna veckan!

Svara
Åse 5 maj, 2010 - 21:12

Wok är guuuuudagott!!!

Svara
Asa 5 maj, 2010 - 20:17

Gjorde den i kväll. Var supergod!

Svara
Åse 5 maj, 2010 - 21:13

Roligt att höra! Jag gillade den också!

Svara
lindabhbg 5 maj, 2010 - 16:19

Såg receptet i laga lätt och tänkte direkt att det ska jag laga, men just nu har jag en vecka då jag endast dricker god balans shake…

Svara
Jessica 5 maj, 2010 - 14:29

Ja den såg jag också:)) Har inte hunnit testa den än bara. Amen din pild ser god ut också:))

PUSS

Svara
isabeli 5 maj, 2010 - 13:41

Var inget fel på den bilden 🙂 Ser jättegott ut och måste provas!

Svara
anna-lena 5 maj, 2010 - 08:36

Detta måste jag bara testa, tack för tipset ; )

Ha en skön dag, kram A-L

Svara
sussihagg 5 maj, 2010 - 07:41

Tycker det ser lika gott ut som i min tidning 😉
Det här ska provas i helgen om jag är frisk då 🙂

Svara
Åse 5 maj, 2010 - 09:11

Haha så snällt 😉 Fullkornsnudlarna gjorde ju att färgen blev lite brundassigare MEN det blev nyttigare ;))

Svara
Ankil 4 maj, 2010 - 21:43

Detta måste ju provas:P

Svara
Aika 4 maj, 2010 - 21:28

Tycker det ser mumsigt ut ja!

Svara
Mia T 4 maj, 2010 - 21:19

Ska bli spännande att följa hur det går för dig. Jag står stilla just nu så jag funderar på att ”hitt på nåt” 🙂

Svara
ÅsaS 4 maj, 2010 - 21:14

Måste testa detta känner jag. Fast jag tar nog vitkål och knipplök istället, eftersom det är det jag har hemma.

*spetskål är släkt med vitkålen, inte lika hårt knuten, lite spetsigare i formen och mildare i smaken. (ja, jag jobbar med frukt och grönt irl… 😉 )

//Åsa

Svara
Åse 4 maj, 2010 - 21:25

Haha vilken tur vi har som har en egen ”frukt & grönt” tant här =)))

Svara
susannelotus 4 maj, 2010 - 20:40

en fråga bara -vad är spetskål? här finns bara vitkål tror jag……

Svara
Åse 4 maj, 2010 - 20:41

Spetskål är spetskål 😉 Ganska lik vitkålen.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!