Asiatisk kycklingwok

4 maj, 2010

Mums mums!
Detta receptet kommer från senaste Laga Lätt!
Underbara asiatiska smaker! Ingefärasmaken är underbar! Jag hade lite extra sambal oelek för jag älskar stark mat!

4 portioner

1/2 dl japansk soja
2 msk färskriven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
11/2 tsk sambal oelek
2 msk rapsolja
400 g kycklingfilé (jag tog 1000 g för jag behövder proteinet!)
6 salladslökar
250 g grön sparris
1/2 spetskålshuvud (200 g)
150 g äggnudlar (gärna fullkorn!)
1 påse bladspenat (70-80 g)
1 dl kycklingbulong (vatten + 1 msk kycklingfond)

Blanda soja, ingefära, vitlök, sambal oelek och 1 msk olja till en marinad. Skiva kycklingen och lägg i marinaden 10-15 min.
Koka upp lättsaltat vatten till nudlarna. Skölj och skär löken i 2 cm stora bitar. Bryt av den nedersta, träiga delen på sparrisen (behövs inte om du använder fryst, tinad sparris) och skär i bitar om 5 cm. Ansa och finstrimla kålen.
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Hetta upp en wok eller stor gryta, woka kycklingen 3 minuter, lägg åt sidan. Stek lök, sparris, och spetskål mjuka i msk olja 2 min.
Tillsätt spenat, kyckling, buljong och nudlar. Blanda och servera rykande het.

Maten är MYCKET godare än vad den ser ut på bilden! Prova! (bilden i Laga Lätt är myyyyycket snyggare! haha!)

20 kommentarer
0

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Amanda 9 juli, 2012 - 12:42

Är det LCHF recept? 🙂

Svara
Åse 9 juli, 2012 - 12:53

Nej äggnudlarna är ju inte LCHF men resterande är kolhydratsnåla livsmedel.

Svara
livetoday - 52 kilo 8 maj, 2010 - 21:56

JAG TYCKER DET SER OOOOTROLIGT GOTT UT 🙂

Svara
Katarina 5 maj, 2010 - 21:11

Vad roligt! vi åt wok 2 ggr denna veckan!

Svara
Åse 5 maj, 2010 - 21:12

Wok är guuuuudagott!!!

Svara
Asa 5 maj, 2010 - 20:17

Gjorde den i kväll. Var supergod!

Svara
Åse 5 maj, 2010 - 21:13

Roligt att höra! Jag gillade den också!

Svara
lindabhbg 5 maj, 2010 - 16:19

Såg receptet i laga lätt och tänkte direkt att det ska jag laga, men just nu har jag en vecka då jag endast dricker god balans shake…

Svara
Jessica 5 maj, 2010 - 14:29

Ja den såg jag också:)) Har inte hunnit testa den än bara. Amen din pild ser god ut också:))

PUSS

Svara
isabeli 5 maj, 2010 - 13:41

Var inget fel på den bilden 🙂 Ser jättegott ut och måste provas!

Svara
anna-lena 5 maj, 2010 - 08:36

Detta måste jag bara testa, tack för tipset ; )

Ha en skön dag, kram A-L

Svara
sussihagg 5 maj, 2010 - 07:41

Tycker det ser lika gott ut som i min tidning 😉
Det här ska provas i helgen om jag är frisk då 🙂

Svara
Åse 5 maj, 2010 - 09:11

Haha så snällt 😉 Fullkornsnudlarna gjorde ju att färgen blev lite brundassigare MEN det blev nyttigare ;))

Svara
Ankil 4 maj, 2010 - 21:43

Detta måste ju provas:P

Svara
Aika 4 maj, 2010 - 21:28

Tycker det ser mumsigt ut ja!

Svara
Mia T 4 maj, 2010 - 21:19

Ska bli spännande att följa hur det går för dig. Jag står stilla just nu så jag funderar på att ”hitt på nåt” 🙂

Svara
ÅsaS 4 maj, 2010 - 21:14

Måste testa detta känner jag. Fast jag tar nog vitkål och knipplök istället, eftersom det är det jag har hemma.

*spetskål är släkt med vitkålen, inte lika hårt knuten, lite spetsigare i formen och mildare i smaken. (ja, jag jobbar med frukt och grönt irl… 😉 )

//Åsa

Svara
Åse 4 maj, 2010 - 21:25

Haha vilken tur vi har som har en egen ”frukt & grönt” tant här =)))

Svara
susannelotus 4 maj, 2010 - 20:40

en fråga bara -vad är spetskål? här finns bara vitkål tror jag……

Svara
Åse 4 maj, 2010 - 20:41

Spetskål är spetskål 😉 Ganska lik vitkålen.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.