Asiatisk kycklingwok

4 maj, 2010

Mums mums!
Detta receptet kommer från senaste Laga Lätt!
Underbara asiatiska smaker! Ingefärasmaken är underbar! Jag hade lite extra sambal oelek för jag älskar stark mat!

4 portioner

1/2 dl japansk soja
2 msk färskriven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
11/2 tsk sambal oelek


2 msk rapsolja
400 g kycklingfilé (jag tog 1000 g för jag behövder proteinet!)
6 salladslökar
250 g grön sparris
1/2 spetskålshuvud (200 g)
150 g äggnudlar (gärna fullkorn!)
1 påse bladspenat (70-80 g)
1 dl kycklingbulong (vatten + 1 msk kycklingfond)

Blanda soja, ingefära, vitlök, sambal oelek och 1 msk olja till en marinad. Skiva kycklingen och lägg i marinaden 10-15 min.


Koka upp lättsaltat vatten till nudlarna. Skölj och skär löken i 2 cm stora bitar. Bryt av den nedersta, träiga delen på sparrisen (behövs inte om du använder fryst, tinad sparris) och skär i bitar om 5 cm. Ansa och finstrimla kålen.
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Hetta upp en wok eller stor gryta, woka kycklingen 3 minuter, lägg åt sidan. Stek lök, sparris, och spetskål mjuka i msk olja 2 min.
Tillsätt spenat, kyckling, buljong och nudlar. Blanda och servera rykande het.

Maten är MYCKET godare än vad den ser ut på bilden! Prova! (bilden i Laga Lätt är myyyyycket snyggare! haha!)

20 kommentarer
0

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Amanda 9 juli, 2012 - 12:42

Är det LCHF recept? 🙂

Svara
Åse 9 juli, 2012 - 12:53

Nej äggnudlarna är ju inte LCHF men resterande är kolhydratsnåla livsmedel.

Svara
livetoday - 52 kilo 8 maj, 2010 - 21:56

JAG TYCKER DET SER OOOOTROLIGT GOTT UT 🙂

Svara
Katarina 5 maj, 2010 - 21:11

Vad roligt! vi åt wok 2 ggr denna veckan!

Svara
Åse 5 maj, 2010 - 21:12

Wok är guuuuudagott!!!

Svara
Asa 5 maj, 2010 - 20:17

Gjorde den i kväll. Var supergod!

Svara
Åse 5 maj, 2010 - 21:13

Roligt att höra! Jag gillade den också!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.