Hej hej!

Synd att säga att jag är pigg idag, trots att jag lade mig 22 i går!
maken satt uppe och jobbade till 2 och då vaknar jag titt som tätt, helt förvirrad och ropar efter honom för att höra att han inte somnat i soffan! Haha! Sovit lite smått oroligt i natt överlag så det känns som jag sovit tre timmar i natt.
Nåja – nya tag i dag!

Det var ett kärt återseende med både gym och PT Thessan i går ?
Hela kroppen fick sig en genokörare så det känns gott i kroppen nu. Lite försämrad kondition, det märkte jag av men jag var stabil och så mycket styrka hade inte försvunnit. 

IMG_9591

Jag skulle iväg direkt till min nagelteknolog Anette (ProNails Helsingborg) så jag köpte med mig en simpel sallad.
Kyckling, grönsaker, rödbeta och feta – fokus på första målet efter träning ligger på protein och lite kolhydrater.

IMG_9595

IMG_9631

Kort och fina naglar och nagelband igen! Älskar Vitamina oljan!

Till middag sedan blev det fiskgryta! Gottigott gott!
Lillörda var det ju så jag hade köpt ett gott passande vin, DETTA
Asiatisk mat som är sötsyrlig kräver ett litet sötare vin och just detta är lagom sött, inte FÖR sött. 10 g socker per liter, det funkar för mig!

012A2880

012A2884

012A2891

Jag serverade (kalori och kolhydratfria)  Shiratakinudlar till som jag stekt i sesamolja och lite tamarisoja.

012A2887

012A2893

Till dessert blev det sockerfri lakritsglass – såååååå gott!
Recept kommer senare idag! 

Asiatisk fiskgryta

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 6

Ingredienser

  • 2 små gula lökar
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 msk kokosolja
  • 1,5 msk röd curry
  • 800 ml kokosmjölk (t.ex Santa Maria Extra Creamy)
  • 2 dl vatten
  • 1 färskpressad lime (juice)
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk konc. fiskfond
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 strimlade morötter
  • 1 handfull sockerärtor
  • 800 g torsk (eller lax)
  • 1 knippe strimlad salladslök (roten och lite av gröna stjälken)
  • Färsk koriander
  • 800 g torskfilé

Instruktioner

  1. Fräs skivad lök och hackad koriander i kokosolja.
  2. Rör sedan ner röd curry och låt fräsa med ett tag. Häll i kokosmjölk, vatten, fiskfond, fisksås, tamarisoja, limejuice och låt sjuda.
  3. Strimla morot och lägg ner tillsammans med sockerärtor.
  4. Skär den tinade torsken i kuber och rör ner och låt sjuda i 2-3 minuter.
  5. Strimla salladslöken och rör ner.
  6. Toppa med hackad koriander och valfritt tillbehör.
LOADING..