56 kilos LCHF Tacopaj

25 augusti, 2013

Vilken gårdag!
En fantastisk dag i Kullabygden och en supermysig kväll med söta syster och hennes man och son.
Jag gjorde tacopajen som jag egentligen skulle ätit i fredags, men då var vi så trötta och sent hemma efter möte med hundtolken (berättar mer om det sen) så det blev kebabsallad från Pizzerian!
Men igår blev det tacopaj och vi provade veckans vin från Vinguiden! En Shiraz: Whatever It Takes – David Bowie
Ett GRYMT trevligt vin faktiskt. Jag har provat en hel del känsisviner och inte alla föll mig i smaken. jag har för mig att jag inte gillade Motorheads vin.
IMG_1834
 
IMG_1835
 
IMG_1839
Denna pajen har blivit omåttligt populär! Den finns i min bok.
Blir så glad när jag hör att ni tycker om min mat! Att skänka matglädje med nyttigare alternativ är det bästa som finns!
Åses populära Tacopaj
6 portioner
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
40 gram smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender – lägg i resterande ingredienser och kör till en deg. Lägg degen att vila i kylskåp ca 30 min – 1 timme
Tryck ut i form (jag har en 20 cm form med löstagbar botten), det kan kräva lite tålamod, men går! Använd smörkniv för att platta ut det sista.
Förgrädda skalet i 8-10 minuter i 175 grader.
Tacofärs:
600 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tacokrydda utan socker
1 dl vatten
2 tomater
jalapenos
smör att steka i
salt
Oströra:
3 dl lagrad ost
3 dl creme fraiche
Tacokrydda: ( ca 0,5-1 msk per 400 g färs):
Förvara i burk
2 tsk chilipulver
2 tsk torkad oregano
2 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1,5 tsk salt
2 krm cayennepeppar
Höj ugnen till 225 gr efter pajdegen är gräddad. Finhacka lök och vitlök och stek tillsammans med nötfärsen i lite smör. Blanda ner tacokrydda och vatten och låt det småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt. Fyll sedan skalet med färsen och skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med jalapenos, blanda ihop oströran och bred över färsen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter och servera med en blandad sallad och min goda guacamole.

Print Friendly, PDF & Email

16 kommentarer
1

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Sven Dahlberg 9 december, 2017 - 18:42

Hej, gillar verkligen din kokbok, hade inte sesamfrön så det fick bli linfrö i pajdegen, såå gott. Testa det. Mvh Sven

Svara
Karolina 28 oktober, 2017 - 09:21

Hej , går det bra att frysa den här pajen?
Kram

Svara
Veronica 27 juli, 2016 - 17:15

Låter kanongott!! Min man är dock allergisk mot mandel och nötter, råkar du ha tips på något annat man kan använda istället? 🙂
Veronica

Svara
Cathrine 8 augusti, 2015 - 13:56

God god paj!! Kan man byta ut mandelmjölet till havremjöl om man är nötallergiker?

Svara
Susanne 17 oktober, 2014 - 11:22

Nu blev jag ännu gladare !! 🙂
Denna paj måste provas 4 sure, ska bara köpa en vettig pajform till skillnad från den jag har idag. Blir dagens mission.
Tack tack 🙂

Svara
Hanna 8 maj, 2014 - 14:57

Alltså den här pajen har blivit en av våra absoluta favoriter, så himla god! Tack för all inspiration Åse, du är fantastisk!

Svara
Åse 8 maj, 2014 - 23:44

Vad roligt att höra! =))

Svara
Linda 28 december, 2013 - 19:00

Fantastisk god paj!! 🙂

Svara
Camilla 31 augusti, 2013 - 21:27

Hej!
Gjorde din tacopaj, enligt din bok, för första gången ikväll. Blev jättegod! Reagerar dock på att gradantalen inte överensstämmer med angivelserna här…? I boken står det nämligen att man ska grädda pajen i 255 grader. Tyckte att det var ett litet udda gradantal och blev tvungen att lägga på aluminiumfolie efter halva gräddningstiden för att den inte skulle bli bränd, så jag provar nog med 225 grader (som det står här) nästa gång!
Tack för ett toppenrecept iaf! 🙂
//Camilla

Svara
Åse 1 september, 2013 - 10:52

Tyvärr ett typo som kommit in i boken! Ursäkta för det! Det ska vara 225 grader. Hoppas det blev bra ändå!

Svara
Tina 27 augusti, 2013 - 13:25

Motorhead gillade inte jag heller men Kiss är väldigt gott. Kan vara lite pinsamt att be om bara 🙂 Den här måste jag testa, Bowie är en gammal idol.

Svara
Åse 27 augusti, 2013 - 14:01

Håller med!!! Kiss var gott!! haha

Svara
anna 25 augusti, 2013 - 19:43

Tacopajen är grymt god, men även den annorlunda kycklingpajen som finns i din bok, den gjorde jag i fredags, mums.

Svara
Åse 26 augusti, 2013 - 11:06

Kul den smakade!! =))

Svara
Mini 25 augusti, 2013 - 19:28

Jag gjorde slag i saken och köpte din bok i sommar, det bästa jag gjort! Vi håller just nu på att äta oss igenom den, har dock inte kommit längre än till Cesar salladen, men jäklart vad allt är gott! Barnen gillar det också och den där tacopajen är vi tokiga i, min äldsta – 7 åringen äter mesta av alla 🙂 och den lille – 5 åringen äääälskar cesardressingen! (Vi brukar faktiskt ha den till pajen om det finns något kvar). Kändisvinet får vi testa till nästa gång :). Tusen TACK för all inspiration du ger!
Häls. Mini

Svara
ÅsaS 25 augusti, 2013 - 19:03

Mums! Jag bara älskar din fina bok, med massor av god och lättlagad mat, som dessutom är näringsrik och hälsosam! Väntar nyfiket på appen och en uppföljare till kokboken! 😉
Kram och ha en fin söndagkväll!
ÅsaS

Svara

Lämna en kommentar