56 kilos LCHF Tacopaj

25 augusti, 2013

Vilken gårdag!
En fantastisk dag i Kullabygden och en supermysig kväll med söta syster och hennes man och son.
Jag gjorde tacopajen som jag egentligen skulle ätit i fredags, men då var vi så trötta och sent hemma efter möte med hundtolken (berättar mer om det sen) så det blev kebabsallad från Pizzerian!
Men igår blev det tacopaj och vi provade veckans vin från Vinguiden! En Shiraz: Whatever It Takes – David Bowie
Ett GRYMT trevligt vin faktiskt. Jag har provat en hel del känsisviner och inte alla föll mig i smaken. jag har för mig att jag inte gillade Motorheads vin.

IMG_1834

 

IMG_1835

 
IMG_1839

Denna pajen har blivit omåttligt populär! Den finns i min bok.
Blir så glad när jag hör att ni tycker om min mat! Att skänka matglädje med nyttigare alternativ är det bästa som finns!
Åses populära Tacopaj
6 portioner

Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
40 gram smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender – lägg i resterande ingredienser och kör till en deg. Lägg degen att vila i kylskåp ca 30 min – 1 timme
Tryck ut i form (jag har en 20 cm form med löstagbar botten), det kan kräva lite tålamod, men går! Använd smörkniv för att platta ut det sista.

Förgrädda skalet i 8-10 minuter i 175 grader.
Tacofärs:
600 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tacokrydda utan socker
1 dl vatten
2 tomater
jalapenos

smör att steka i
salt
Oströra:
3 dl lagrad ost
3 dl creme fraiche
Tacokrydda: ( ca 0,5-1 msk per 400 g färs):
Förvara i burk
2 tsk chilipulver
2 tsk torkad oregano

2 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1,5 tsk salt
2 krm cayennepeppar
Höj ugnen till 225 gr efter pajdegen är gräddad. Finhacka lök och vitlök och stek tillsammans med nötfärsen i lite smör. Blanda ner tacokrydda och vatten och låt det småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt. Fyll sedan skalet med färsen och skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med jalapenos, blanda ihop oströran och bred över färsen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter och servera med en blandad sallad och min goda guacamole.

16 kommentarer
2

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Sven Dahlberg 9 december, 2017 - 18:42

Hej, gillar verkligen din kokbok, hade inte sesamfrön så det fick bli linfrö i pajdegen, såå gott. Testa det. Mvh Sven

Svara
Karolina 28 oktober, 2017 - 09:21

Hej , går det bra att frysa den här pajen?
Kram

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.