Åses kyckling

11 oktober, 2010

Detta receptet har jag haft här innan på 56kilo men då använde jag mkt lättprodukter och detta receptet kräver fullfet mejeri för att alla smaker ska komma fram så här kommer det igen! =)
Receptet kommer från min gamla bästis

6 personer

600 g grillat kycklingkött (11/2 kyckling)
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
1 dl chilisås alternativt gör chilisåsen själv för att komma ner i kolhydrater (och energi).
Chilisås: 1 dl passerade tomater, knappt 1/2 tsk salt, lite svartpeppar och några droppar starkt chilisauce typ Tabasco.

2 msk dijonsenap
11/2 tsk Santa Maria dragon
11/2 tsk Santa Maria italiensk salladskrydda
11/2 tsk Santa Maria franska örter
0,5-1 tsk salt
1 vitlök solo (pressad)
1 påse gratängost (150 g)

Gör först såsen dvs blanda fraiche, grädde, chilisås och kryddor och ställ kallt i några timmar innan.
Fördela kycklingen i en form och häll sås över + riven ost
In i 200 g i ca 20 minuter!
Servera med valfritt tillbehör! Jag hade blomkålsris:
Riven blomkål (grövsta sidan), släppes ner i kokande vatten + buljongtärning. Kokas i ca 2 min, ånga sedan av i durkslag. Klicka i lite smör.

Print Friendly, PDF & Email

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Kycklingcurrygratäng | 18 februari, 2014 - 13:43

[…] är också nyfiken på att testa Åses kyckling som har en liten doft och smak av goda örter men det får bli nästa […]

Svara
Therese 20 oktober, 2010 - 20:29

Åhh, nu har jag oxså testat blomkålsris, det var ljuuuvligt gott! Men.. varför ska det bli blomkål i halva köket när man ska riva den 😉

Svara
sarah 14 oktober, 2010 - 13:13

Det är den som är sååå god med ris i botten! 🙂

Svara
Ida-www.lippstick.se 13 oktober, 2010 - 23:19

Så spännande och gott det låter!

Svara
Petra 13 oktober, 2010 - 09:50

Hej tjejen!

Detta ser otroligt gott ut – det skall jag testa, igår gjorde jag rosépepparbiffarna från matplatsen, jag såg att du oxå fanns där 😉 ha en härlig dag…/Kramis

Svara
Malin I Form 12 oktober, 2010 - 22:15

Det såg kanongott ut, verkligen!

Svara
Fia 12 oktober, 2010 - 19:18

Låter jättegott! Har lagat många av dina recept, fast varit dålig på att kommentera. Blir verkligen inspirerad av dig!!! Undrar var du köper sukrin?

Tack för att du delar med dig!

Kram

Svara
Karin 12 oktober, 2010 - 08:54

Me like!

Svara
maja 12 oktober, 2010 - 08:28

Måste testas! Men blomkålsmoset har jag inte fått till än. Skärpning på mig;-)

Svara
jenny 12 oktober, 2010 - 08:03

Jag har för mig att jag har provat denna innan men med smalare mejerier vilket var jättegott. Ska absolut testa den fetare varianten!

Svara
Emam H 12 oktober, 2010 - 04:29

Va gott det låter, måste testas!! Kram

Svara
Åsa 11 oktober, 2010 - 21:58

Åh denna har jag ju gjort massor av gånger innan . och nu får man prova den med lite fettare det har du rätt i =) underbart =) Kram

Svara
Caroline 11 oktober, 2010 - 21:42

Nu har jag provat ditt blomkålsris. Jättegott tyckte jag och gjorde det två dagar på raken. Jag tog två delar blomkål och en del couscous och fick därmed den godaste couscous jag ätit! Eller, vi kanske ska nöja oss med den godaste jag lagat.

Svara
Agneta 11 oktober, 2010 - 21:37

Låter jättegott med Michaelas kyckling. Ikväll har vi här hemma tillagat kålpuddingen enl ditt recept. Supergott. Kommer att göras fler gånger. Tack för alla goa recept, du är en väldigt inspirationskälla för mig. Kram

Svara

Lämna en kommentar