Åses kyckling – min favorit!

15 april, 2016

Hej hej!
Och Happy Friday så klart!
012A3237
Nya tulpaner inför helgen så klart!?
Är ni fredagspeppade?
Vi har en lugn och skön helg framför oss! Ska bara vara hemma och fixa och mysa med barnen!
Ska strax sätta mig och fundera på vad vi ska äta ikväll. Får barnen bestämma så blir det Tacos men njääääääääää.
Ni kanske ska äta detta receptet? =)
I går hade vi grannarna här på middag – eller AW som vi sa, fast vi har en pappaledig och en studerande men ”After” passade ju bra 😉
Nåväl, 4 vuxna (6 om vi ska räkna in mina 18-åringar som nästan vuxna) och 7 barn och då blir det enklast att göra någon form av gratäng tycker jag!
”Åses kyckling” har jag lagt ut här förr men här kommer det igen! Min absoluta kycklingfavorit!
Jag fick receptet av min kompis Michaela för 16 år sedan, hon kallade den Michaelas kyckling men nu är den min, haha!
012A3199
Blanda ihop ingredienserna till såsen!
012A3201
Slurp! Låt stå kallt så smakerna får gotta till sig!
Vi drack denna spanjoren till. Gott!
012A3202
012A3204
Jag hann inte ta innan kidsen hade gått loss på formen! Haha!
012A3207
012A3208
012A3212-Redigera
Jag serverade bl.a rött ris till! Min favorit när jag ökar upp kolhydraterna!
012A3221
Världens goaste 1-åring med gurkan i högsta hugg!
Skriv ut

Åses Kyckling

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 600 g grillat kycklingkött (1½ kyckling)
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk dijonsenap
  • 1½ tsk Santa Maria dragon
  • 1½ tsk Santa Maria italiensk salladskrydda
  • 1½ tsk Santa Maria franska örter
  • 0,5-1 tsk salt
  • 1 riven/pressad vitlök solo
  • 150 g riven ost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Gör först såsen dvs blanda fraiche, grädde, chilisås och kryddor och ställ kallt i några timmar innan.
  3. Fördela kycklingen i en form och häll sås över + riven ost
  4. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Servera med sallad och ris, för lågkolhydrat servera med blomkålsris.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 6

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Pia Garin 10 maj, 2017 - 15:01

Kycklingen redan tillagad när den sprids i formen, yes ?
Ser lite pulled ut liksom.
Ser gott ut.
Pia

Svara
Fia 28 augusti, 2016 - 15:01

Ser jättegott ut så det här ska jag laga ikväll. Osten, ska den vara i såsen eller bara ovanpå hela härligheten innan man skjutsar in den i ugnen?
Tack för alla fina recept! Älskar din fläskpannkaka och ostbröden. Är numera glutenintolerant och har hittat massor med goda recept hos dig!

Svara
Åse 29 augusti, 2016 - 12:00

Hej! Kanske sent svar 😉 Men den ska på gratängen =)

Svara
Mia S 19 april, 2016 - 13:04

Det ser jättegott ut, detta ska definitivt provas. Salladen ser också grymt god ut, vad har du för kryddor, oljor, vinäger mm i den. Jag lyckas aldrig få till smakerna i min sallad. Tar tacksamt emot tips!

Svara
Åse 19 april, 2016 - 13:07

Hej! jag har alltid enbart vit balsamvinäger, olja (varierar olja) salt och peppar =)

Svara
Sars 15 april, 2016 - 15:42

Detta är ett av våra favoritrecept?? Tror att vi har bjudit alla vi känner på denna gratängen o alla älskar den!!!

Svara
Jenjo 15 april, 2016 - 13:09

Härligt recept! 🙂 Lite likt det ett som Vickan har, men inte riktigt. Ska även testa detta! 🙂 Kyckling älskar jag!
Vill också önska dig en riktigt fantastisk helg!
Kram! <3

Svara
Anna 15 april, 2016 - 11:44

Det kan ha varit jag som grävde i gratängen innan du tog bild. Inte första gången det händer heller. Att jag aldrig lär mig ? ?
Supergott var det iaf. Som alltid ?

Svara
Åse 15 april, 2016 - 11:49

Haha!! Äh du gjorde mig bara en tjänst! Roligare ju att inte bara se ytan på den ?
Kram! ?

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.