Åse mår bäst utan kolisar.

31 augusti, 2009

Det har blivit godis både förra och denna helgen och jag ska villigt erkänna att det är riktigt gott men jag mår inte bra så här efteråt, det handlar inte om att jag ångrar, för det gör jag absolut inte – jag vill ju leva så här (strikt till vardags lite extra till helgen) men jag är uppsvälld, supertrött (har jag märkt i åratal att jag blir så trött av för mkt kolhydrater) och längtar bara tills jag kommit in i ketos igen i mitten av veckan. Så HUNGRIG och sugen man är hela tiden när man ätit kolisar i några dagar?! Hade nästan glömt det där. Mina fisar när jag äter kolisar kan förgifta en hel armé!!!! När jag äter lågkolhydratkost så är de som bortblåsta! (hahahaha ja rent bokstavligen!!) Men jag är ju så kolhydratkänslig :/
Så nu kommer jag hålla mig strikt till lågkolhydratkost och ingen alkohol (lite vin på fredag då vi ska ha gäster), jag mår helt enkelt bäst så och jag vill ju vara i fin form vid operation, både fysiskt och psykiskt!!
När det gäller vägning så har ni ju förstått vid detta laget att det blivit ett väldigt oviktigt moment nu så här på slutet och det är jag så glad över! Jag skiter i vad jag väger faktiskt, så länge jag mår bra och ser bra ut (i mina ögon)
Men en ny vikt kommer tas dagen före operation, dvs den 27 sep. Då kommer även måtten att uppdateras. Den vikten och de måtten jag har den 27 sep kommer jag anse vara mina officiella målgångssiffror så ni vet! Den 27/9 får vara ”FINITO” på denna viktresan, då anser jag mig vara vid mål – vad jag än väger.
Denna veckan blir det nog inga kulinariska utsvävningar men nästa vecka ska jag verkligen anstränga mig och prova nya goda lågkolhydratrecept, allt för att njuta så mkt som möjligt av all god mat man kan laga så då hoppas jag att mitt receptbloggande tar fart!!

Hoppas ni alla haft en superskön helg!!!

69 kommentarer
0

Du kanske också gillar

69 kommentarer

Chrissan 7 september, 2009 - 08:13

Känner igen mig i det där med gaserna..;)

Svara
jessica 6 september, 2009 - 07:21

Hej åse,
Du är bara så duktig! Jag var det oxå men har tappat helt karaktär, ork och lust. Hoppas den återkommer SNART!
Så lätt det är och tappa taget när man släpper planeringen, det är a och o!
Kramar Jessica

Svara
Chrissan - Pusen 4 september, 2009 - 23:00

Godis… hualigen! Försöker verklgien att sluta äta godis och den senaste tiden har det verkligen gått bra. Mycket tack vare att jag fått ta del av din story här på sidan. Kommer attt använda dia tips och recept mycket i framöver. Har verkligen blivit sterkt och mer medveten i min mathållning. Och dessutom funderar jag också på detta med OP efter det att barnen blivit födda. Tack för jag får följa din resa där med på din resa där med.

Tack!

Svara
Åse 5 september, 2009 - 09:45

ad skönt att höra att det går bra för dig!! Visst är sockret en evig källa till problem ;))

KRAM!

Svara
camilla 4 september, 2009 - 20:09

Hej Åae!

jag har gjort just en sådan op som du nu ska göra.Dock inte brösten,men magen.De tog bort 2 kg av skinn 🙂
Hur ska de gå tillväga med din op? Om det är ok att jag frågar?
ta nu inte detta på fel sätt,men jag tycker du ser så smal och fin ut och undrar då vart du har ditt skinn 🙂 Mna kan nu inte se något alls.

Hoppas inte du tog illa upp nu?
För jag tycker att man ska göra det om man själv lider och tycker det är jobbigt,för det gjorde ju jag 😉

Jag ska dock tillbaka för jag blev inte nöjd med mitt resultat.Men det ska vi inte prata för mycket om nu…..

Kram Camilla

Svara
Åse 5 september, 2009 - 09:42

Hej Camilla!

Nej jag tar inte illa upp!!
Jag har både ett överskott av fett och skinn på magen, dock vet jag inte än om det räcker med en liten buk op.
Jag ska på konsultation den 17/9, sedan blir det OP 28/9.

Vad tråkigt att du inte blev nöjd!!

Vill du får du gärna följa min OP på http://plasticfantastic09.wordpress.com (lösen: tuttfia)

Svara
jenn 4 september, 2009 - 16:27

ojoj vad jag känner igen mig 😉
*kramar*

Svara
Kicki G 4 september, 2009 - 14:19

Jag testade LCHF i tre veckor som ett sätt att bryta sommarens alla dåliga vanor, men även för att jag var nyfiken på att se hur det skulle funka. Jag har tre-fyra kilo jag vill gå ned av kosmetiska skäl. Tyvärr fick jag sån obehaglig hjärtklappning av kostomläggningen att jag lade av. Jo, jag testade magnesiumtillskott, men det hjälpte marginellt.
Jag tror inte att detta är en metod som passar alla, men säkert vissa.

Svara
Åse 4 september, 2009 - 14:22

Ja, men självklart är det så? Viktväktarna fungerar inte för alla, GI metoden fungerar inte för alla, LCHF fungerar inte för alla.
Däremot så fungerar LCHF för väldigt många där VV och kalorirestriktion inte hjälpt eller varit för svårt.

Hoppas du hittar en metod som du mår bra av!

Svara
SaraG 3 september, 2009 - 15:52

Hej Åse!
Härligt att höra att du mår så bra!! Lycka till!!
Kram

Svara
Sandra Palmqvist 2 september, 2009 - 22:57

Målgång…
Så härligt med avslut!
Gillar din hälsosamma inställning till vikt & mat.
Kommer säkert läsa gamla inlägg då det är min tur att få bort ett par gravidkilon.
Har inte funnit en annan sida som ger mig så mycket inspiration som denna.
Tack!

Svara
Ingela 2 september, 2009 - 20:50

Bara fyra veckor kvar men du är redan i mål, både fysiskt och mentalt – grattis åter igen 🙂

Du har verkligen inspirerat mig att fundera kring vad jag äter, och även om jag inte äter enligt LCHF så har jag dragit ner på snabba vita kolhydrater men inte på bönor, linser, knäckebröd och liknande, och mår så mycket bättre! Framför allt magsvullnaden har minskat påtagligt, och bara det gör ju att man känner sig smalare! 🙂

Svara
Caroline 2 september, 2009 - 16:22

Vet att det låter urdumt men denna raden

”Mina fisar när jag äter kolisar kan förgifta en hel armé!!!!”

fick mig att gilla dig ÄNNU mer nu!! =D Själv vet jag varken ut eller in längre. Mina magproblem börjar blir värre o värre även med LCHF så jag vet varken ut eller in. Men det är skönt att det funkar för dig!! =D

KRAM!!

Svara
1 3 4 5

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.