Äppelkaka och Mozzarellabakad kyckling

20 oktober, 2016

Hej hej!
Jag ska strax hoppa in i duschen och bege mig ner mot Malmö och Internet i Fokus. I natt sov jag nästan 10 timmar och jag mår bättre, halsen är inte lika tjock längre!
I går när jag kom hem så satte jag igång min äppelkaka (lågkolhydrat, glutenfri) – våra äpplen i vårt träd är sååååå fina nu!
Jag provade en ny sötning som påminner om Ica Sötströ – kommer HÄRIFRÅN.
012a4785
Vaniljpulvret kommer från Suceeder.com (som även säljer sjukt bra MCT olja!)
012a4786
Jag gjorde precis som receptet säger, men hade även kardemumma i, smakade kanelbulleäppelkaka! haha!
012a4788
Med andra ord så gott så när jag skulle provsmaka en liten tesked så blev det nästan en hel bit! Hihi!
img_3067
Barnen njöt av en bit efetr maten med lite hemmagjord vaniljsås.
img_3417
Till middag svängde jag ihop en grymt god pastagratäng på bönpasta.
012a4794
012a4795
Med MYCKET buffelmozzarell i! Haha!
012a4801
Riktigt GOTT!
Skriv ut

Mozzarellabakad kyckling och bönpasta

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 200 g bönpasta (torr vikt)
  • 5 dl god tomatsås
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 msk konc. grönsaksfond
  • 1/2 dl grön pesto
  • 1 tsk torkad basilika
  • 150 g mozzarella
 (1,5 kula)
  • 5 körsbärstomater
  • smör att steka i, salt och peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Koka pastan enligt anvisning. Låt rinna av och rör ner lite olivolja.
  3. Stek kycklingfiléerna i smör tills de fått fin färg, salta och peppra. Låt fortsätta steka under lock i ca 10 minuter. Skiva upp kycklingen när den svalnat.
  4. Riv parmesanen, skiva mozzarellan.
  5. Koka upp tomatsås med pesto, grädde, fond, basilika. Låt sjuda i 5 minuter, rör sedan ner parmesan.
  6. Lägg upp pastan i en ugnsform, häll tomatsåsen över, fördela skivad kyckling ovanpå och lägg över mozzarellan. Halvera tomaterna och lägg ovanpå. Gratinera i ugn ca 20 minuter.
  7. Servera med lite färsk basilika och gärna en god sallad.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Gertrude 24 oktober, 2016 - 15:36

Gjorde kycklingen i lördags och den var verkligen supergod. den kommer att bli en storfavorit hos oss. Måste bara berätta att jag fick ett gott skratt när jag skickade mannen att handla de ingredienser som vi saknade bl a bönpasta. När han kom hem säger han; jag hoppas att den här bönpastan funkar. Det fanns inte några som var riktigt vikta, en del såg ut som spaghetti så den här var den som såg mest vikt ut….. Jag fattar absolut noll, vet inte riktigt vad jag ska svara men tar receptet och läser där det står 200 g bönpasta (torr vikt)… du säger jag det här handlar inte om utseendet på pastan utan gram och hekto. Hans min var obetalbar – han sa inte ett ljud gick bara ut ur köket.

Svara
Åse 24 oktober, 2016 - 15:56

Hahhahahahahhah!!!! Det skulle kunnavarit min man det där!!! Hahaha! Härligt det smakade, trots ovikt pasta! Hehe

Svara
Malin 21 oktober, 2016 - 00:17

Grattis till priset för din fina blogg!!! 🙂

Svara
Carina Hammarstrand 20 oktober, 2016 - 20:14

Grattis till priset idag!
Jag satt i publiken.

Svara
Åse 20 oktober, 2016 - 20:35

Tack snälla!! 🙂

Svara
Caroline Granath 20 oktober, 2016 - 11:44

Hej Åsa!
Vart ser man receptet på äppelkaka.. jag vet inte om jag är ”blind” ? men jag ser/hittar det inte ? tack på förhand / Caroline

Svara
Åse 20 oktober, 2016 - 12:26

Följ länken på ordet äppelkaka så hittar du 😉

Svara
Åse 20 oktober, 2016 - 12:26

Följ länken på odet äppelkaka så hittar du 😉

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.