Ännu ett gott bröd!

25 januari, 2012

Jag äter LCHF bröd ytterst sällan, de är för goda och mättar för dåligt på mig 😉 Men ibland unnar jag mig dem! Däremot har jag alltid LCHF bröd i frysen för min man brukar äta tillsammans med en burk makrill på morgonen.
I går gjorde jag ett recept som jag hittade på bloggen Allt Om LCHF som både jag och Daniel tyckte var riktigt gott! Ingen smak av varken mandel eller kokos. Jag gillar själv fröbröd bäst.

6 stycken bröd á 3 gram kh

1 dl sesamfrön
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
2 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)


4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
vallmofrön till garnering

Sätt ugnen på 200 grader. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med vallmofrön. Grädda i ca 20 minuter. Stäng ugnen och låt stå kvar ett tag (kontrollera färgen på brödet) Skär i 6 lika stora bitar. (Jag delade sedan en del på två)


Bregott + Herrgårdsost och Castello vitlöksost.

37 kommentarer
0

Du kanske också gillar

37 kommentarer

LCHF kväll och hoppetossekorvar | Fnulan 22 november, 2012 - 20:10

[…] jag har även bakat Åses goda bröd men ändrat på det lite… Istället för sesamfrön på toppen hällde jag på lite riven ost […]

Svara
Bakstuga | Mathilda Widell @ Spotlife 8 november, 2012 - 09:53

[…] När jag kom hem efter skjutsat Tobbe så satte jag igång med brödbak, LCHF förstås Brödet blev riktigt gott faktiskt, jag har blivit besviken på andra recept jag testat men inte nu. Detta kommer jag göra fler gånger, dels för att det var gott men också för att det var snabbt och enkelt 🙂 Receptet på brödet jag bakat nu hittar ni Här. […]

Svara
Felicia 18 maj, 2012 - 09:52

Tack för ett jättebra recept! Jag tog mindre ost (hade inte mer hemma) men framförallt så kastade jag om proportionerna sesam- och solrosfrön, och rostade solrosfröna. Det ger dem en tydlig brödsmak. Min variant finns här: http://feliciaharkoll.blogspot.se/2012/05/gott-lchf-brod.html

Svara
Åse 18 maj, 2012 - 12:04

Det är det härliga med recept att man kan anpassa dem efter tycke och smak! =)

Svara
Felicia 17 maj, 2012 - 15:38

Tack för ett jättebra recept! Jag slängde om proportionerna på sesam- och solrosfrön, och rostade solrosfröna vilket ger dem en tydlig brödsmak. Här finns min variant: http://feliciaharkoll.blogspot.se/2012/05/gott-lchf-brod.html

Svara
Lchf bröd « Pepas vardag o tankar 11 maj, 2012 - 09:26

[…] bröd har bakat. Receptet är hämtat från bloggen 56kilo Jag lade det i en brödform. Och till frukost idag blev det tre skivor rostat och kopp blåbärste. […]

Svara
Lotta Götehed-Henriksson 16 april, 2012 - 19:45

Hej Åse jag har bakat ditt bröd idag, fast jag malde inte gryna till utan hade dom hela och fördelade den lösa smeten i stora bullformar. Det blev 12 st, fick stå inne 20 min. serverade till fisksoppa. Kommer att göra det igen, det var jättegott o enkelt. Tack 🙂

Svara
Jennie 23 februari, 2012 - 13:17

Mmm, det här var ett gott bröd. Njöt precis av ett första smakprov. Enkelt, gott och nyttigt – I like it! Dock var det himla svårt att lossa brödet från bakplåtspappret så nästa gång ska jag prova att smörja pappret med smör.

Svara
LCHF bröd « Äkta mat, äkta kärlek 19 februari, 2012 - 09:11

[…] Det är inte många LCHF bröd som är goda men detta var faktiskt inte så dumt receptet kommer från 56 kilo […]

Svara
Sköna söndag! 12 februari, 2012 - 13:59

[…] ett formbröd av detta receptet, bara dubblade receptet. Godaste […]

Svara
Therese 7 februari, 2012 - 22:18

Hej Åse!

Jag har länge läst din sida å tycker din sida är helt underbar! Har hittat många å mycket goda recept hos dig å de flesta är enkla å det smakar gott. Du är helt enkelt en inspiration =)

Är det något man saknar så är det ju bröd. Har aldrig riktigt hittat nått som fallit mig direkt i smaken.. De flesta smakar för mycket ägg å som någon annan sa här så blir konsistensen inte som man tycker det borde bli.. D.v.s det blir lite ”blött”. Nu tänkte Jag testa det här brödet. Men Jag har en fråga.. Vart hittar man kruskakli?

Tack för en bra sida! =)
M.v.h Tessa

Svara
Åse 8 februari, 2012 - 14:52

Hej! Kruskakli hittar du i din vanlga affär bland mjöl =)) Tack för rara rader!

Svara
Anette 15 februari, 2012 - 18:48

Hej .
Ska testa detta bröd nu för första gången =) men har en liten undran .
Är det inte för mycket kolhydtater i kruskakli ?
Dessutom undrar jag hur det blir om man inte använder husk ??? hade nämligen inte det hemma ( får iofs veta det snart 😛 )

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.