Annas proteingröt

15 oktober, 2013

God middag på er!!! Tack för härlig feedback kring inslaget på Expressen i går! Ni är underbara!
Jag vaknade trött som en gnu men ska snart få mig en omgång på gymmet så då lär jag väl vakna! Haha!
Anna Haeggman är en fantastisk tjej som inte bara är ubersnygg och rolig men som även gör de mest fantastiska mat och desserter där hon tänker ”Mindre stärkelse, mer protein och naturligt” I like!
Jag har länge saknat hederlig havregrynsgröt som jag åt mycket förr. Visst jag dör inte om jag äter det idag men ofta blir det att jag gör något annat som mättar längre.
Men hennes recept är så mycket bättre än vanlig havregrynsgröt! Eller vad sägs om 9 gram protein, 9 gram kh och 7 gram fett per portion (utan tillbehör)
Glutenfritt så klart (kolla nedan i kommentarerna för mer info). Detta passar in i liberal LCHF.
Havregryn är spannmål men i min värld så fungerar de då och då och i mindre mängd.
(Blötlägg gärna för att bli av med fytater! Läs mer här)


Jag lever mitt nya liv enligt 90/10 regeln och det innebär att min kropp får artegen mat 90% av tiden och 10% fixar den faktiskt annat.
1 portion
1,5 dl vatten
2 msk havregryn
1 msk pofiber
1 msk kruskakli
lite vaniljpulver
1 ägg
1 nypa salt

Till servering: kanel, bär, ekologisk gammeldags mjölk + ev smörgrotta =)
Koka ihop vatten + allt utom ägget. Koka på medelstark värme i någon minut. Vispa hastigt ner ägget och sänk sedan värmen något och rör ibland tills du fått en lagom fast gröt.
Skärmavbild 2013-10-15 kl. 12.26.32

IMG_3203

29 kommentarer
0

Du kanske också gillar

29 kommentarer

Mimmie 22 september, 2015 - 19:14

Detta har jag nu testat, med lite modifiering. Hade i 1 msk hackade mandlar ist för krusakli och hälften av vattnet ersattes med grädde. Så gott!!

Svara
Henrik 15 maj, 2014 - 14:10

Så kul att jag har fått äran med en länk i receptet! Det är superkul då det från detta inlägget minst är 2 om dagen sedan du skrev det som kikat på mitt recept kring fermenterad havregrynsgröt! Tillsammans för bättre mat – det är att leda genom exempel det! 😉

Svara
Åsa 3 november, 2013 - 09:17

Har precis testat gröten och den får helt klart godkänt 🙂 men jag undrar över pofiber som jag aldrig använt tidigare, ser att det är potatisfiber, är det ok? Och isåfall varför, det måste ju vara stärkelse det med?

Svara
Åse 4 november, 2013 - 09:38

Det är OK, ingen stärkelse med!

Svara
Sebastian Bergström - Healthy Heroes 16 oktober, 2013 - 10:20

Ser gott ut!

Svara
Elisabeth Lisa Boman 16 oktober, 2013 - 08:26

Smaskigt! Kommer KH från havregrynen?

Svara
Åse 16 oktober, 2013 - 10:03

Yes =)

Svara
Elisabeth Lisa Boman 16 oktober, 2013 - 10:09

En gång i veckan ska man väl ”unna” sig den då 🙂

Svara
Kikki 16 oktober, 2013 - 08:21

JÖSSES VA GOD DEN VAR!!!! Mums!!!! Blir denna gröten fom nu!!!

Svara
fia 15 oktober, 2013 - 23:29

Idag gjorde jag är ett recept där jag skulle ha i lite potatismjöl för att maten skulle bli lite tjock. Vet du vad jag kan ersätta potatismjöl med? jag vill laga nyttigt men jag kan inte för jag har bristfälliga kunskaper. försöker plugga på nätet så gott jag hinner

Svara
Camilla 16 oktober, 2013 - 12:09

Ersättning för potatismjöl använder jag guarkärnmjöl. Finns i Sturegallerian men även på Ica kvantum i sickla Stockholm så be fin Ica handlare om du inte skickar efter

Svara
Åse 16 oktober, 2013 - 12:16

Conjacrot är bra!

Svara
MalinBjörkman 15 oktober, 2013 - 21:38

havrekli istället??? Säger jag som inte vågar testa kruska för min känsliga mages skull…. För- och nackdelar med den?!!
Låter annars supergott! 🙂

Svara
Åse 16 oktober, 2013 - 10:04

Det kan kanske fungera! Prova!

Svara
Johanna 15 oktober, 2013 - 19:39

Den här gör jag också ofta, rör i ett par matskedar keso också för att göra den lite matigare.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.