Annas enkla Fröbröd

5 april, 2017

På vägen till Malaga i fredags, lagom till serveringsvagnen kom, svängde Anna upp en grymt god macka med Boxholm ost – kan vara den godaste smörgåsen ever! Haha!
Dels var ju brödet självklart grymt gott och ihop med osten och kaffet och att jag inte förväntade mig det YUM!
(Yes egen medhavd mat är OK, åtminstone på Norwegian som vi åkte)



Annas
fröbröd finns i hennes LCHF Husmanskost men där i lite annorlunda tappning – receptet är numera förenklat och efterom hon är både söt och snäll och min fina kollega och vän så fick jag receptet och den hemliga ingrediensen: Nyponskal! Nyponskalet gör brödet saftigt! Och givetvis C-vitaminrikt!
Jag gillar att brödet blir platt och i perfekt storlek så att man enkelt kan lägga ihop 2 skivor och ta med till utflykt etc.

Ost, nötter, frön, salt, nyponfröskal och ägg! Simple as that!

Smeten klar för plåten
Nyponskal är inte samma som Nyponskalsmjöl! Det blir inte bra med nyponskalsmjöl!

Platta ut på hel plåt!

Skär sedan upp i skivor och frys in direkt så har du alltid tillgång till färskt bröd!





Perfekt och mättande! Kommer bli en all time fav här!
Här kommer receptet!

Skriv ut

Annas enkla Fröbröd

  • Författare: Anna Hallén
  • Portioner: 15

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl riven ost (västerbotten + gouda tog jag)
  • 5 dl frön (jag tog lika delar linfrön, melonkärnor, rostade solrosfrön, pumpafrön, sesamfrön)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl nyponskal

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienser och smeta ut på stor ugnsplåt. Fördela jämt med slickepott.
  2. Grädda i 220-225 gr i 10-15 min.
  3. Skär sedan i 5 x 3 bitar.
  4. Frys in och ta fram innan servering.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

SparaSpara

Print Friendly, PDF & Email

28 kommentarer
0

Du kanske också gillar

28 kommentarer

Kalvfärsbiffar med senap- och dragonsås och pressgurka - 56kilo - lågkolhydratkost, glutenfritt och hälsosammare val 22 juli, 2017 - 17:10

[…] blev det nybakat fröbröd till frukost vid lunchtid, älskar det […]

Svara
Marie 18 juli, 2017 - 11:16

Supergott! Låter man det stå i ugnen 30 så blir det knäcke men man kan ha det i frysen det blir knaprigt ändå. Brukar göra en plåt av varje alltså en som blir mjuk och en hård!

Svara
Miffo och några recept 5 juli, 2017 - 10:20

[…] enkla brödet har blivit lite av en favorit och jag har bakat det flera gånger. Receptet finns här på bloggen 56kilo.se och jag har även lånat bilden […]

Svara
Anna-Lena 4 maj, 2017 - 12:55

Hej,
Var i hela friden hittar man nyponskal, tror jag scannat igenom varenda matbutik och hälsokost utan resultat. Beställer du via nätet eller ?
Anna-Lena

Svara
Åse 4 maj, 2017 - 14:27

På Ica Maxi köper jag mitt.

Svara
Madde 1 augusti, 2017 - 16:49

Hej!
På vilken hylla hittar du nyponskalen? Alltså ihop med vad?
Jag har också letat i varenda butik jag hittat, men utan framgång.

Svara
Åse 1 augusti, 2017 - 17:33

På mitt Ica Maxi finns Risentas Nyponskal bland fröerna.

Svara
Josephine 17 april, 2017 - 10:09

Gott bröd!
Tack för det! Har inte hittat ngt bra recept förut så jag har skippat bröd helt. Tycker inte om när det blir för likt ”omelettkonsistens”. 😊

Svara
Åse 17 april, 2017 - 11:49

Härligt att höra!!

Svara
Pia 16 april, 2017 - 22:02

Hdj! Nyss börjat prenumerera på din blogg. Detta verkar vara ett jättebra ställe för inspiration! Men varför har du inte näringsinformation per 100 g till recepten? Mycket synd…

Svara
Åse 16 april, 2017 - 22:07

Hej! För att jag inte förespråkar makroräkning. Jag förespråkar ett avslappnat förhållande till det vi stoppar i munnen. Det finns på en del recept dock. Vill man veta vad näringsinformationen är så kan man enkelt lägga in på kostbevakningen.se

Svara
Kerstin Norlin 8 april, 2017 - 19:25

Är det ett mjukt bröd eller är det hårt som det andra fröknäcket är.

Svara
Åse 8 april, 2017 - 19:27

Det är inget fröknäcke det är ett bröd

Svara
Ragna Ólafsdóttir 6 april, 2017 - 15:50

Jättegott

Svara
Åse 6 april, 2017 - 12:58

Osten binder! Vilken fetthalt du använder kan påverka konsistensen, jag hade inte rekommenderat lägre än 17%

Svara
Lena 6 april, 2017 - 10:59

Måste fråga , rör du bara i hop allt. Eller kör du det i en beredare?

Svara
Åse 6 april, 2017 - 11:06

Jag vispar äggen först sedan rör jag ner allt med typ köksmaskin så det blandas. Tror inte man behöver vispa äggen först men jag är så van vid att göra det till alla lågkolhydratbröd jag bakar.

Svara
Anna Hallén Buitenhuis 8 april, 2017 - 08:43

Jag bara rör ihop allt i en bunke med sked. 😜 Och med baksidan på skeden brer jag ut smeten på bakplåtspapper
Minsta möjliga disk 🙏🏻

Svara
Linda 6 april, 2017 - 09:25

oj! förlåt! såg inte att du redan skrivit det! Blev alldeles för ivrig att sätta igång och baka:)

Svara
Åse 6 april, 2017 - 09:33

Haha ingen fara! =)

Svara
Linda 6 april, 2017 - 09:17

Hej! Vill så gärna baka brödet, ser jätte gott ut, men finns tyvärr inga nyponfröskal att få tag på där jag bor, går det bra med nyponmjöl?
kram

Svara
Åse 6 april, 2017 - 09:20

Hej, nej jag skrev det i inlägget att nyponmjöl inte fungerar =) Prova utan, det fungerar! Men just nyponskal ger brödet mer saftighet och en godare smak 🙂

Svara
Lisen 6 april, 2017 - 08:55

Ser mycket gott ut, tack, måste testa! MEN måste höja ett varningens finger för linfrön. Till och med Livsmedelsverket har gått ut med en varining pga halten vätecyanid (främst i krossade linfrön) men bör även intas med försiktighet för hela linfrön. Jag brukar ersätta linfröna med sesamfrön istället eller dylikt. Men alla gör som de vill. Ha det gott fina Åse!

Svara
Åse 6 april, 2017 - 09:01

Hej Lisen, de flesta linfrön går rakt igenom tarmen så 1 dl delat på 18 skivor är ingen fara 🙂 Från Livsmedelverkets sida: ”Hela linfrön passerar genom kroppen utan att så mycket vätecyanid bildas, därför är det okej att äta en begränsad mängd hela frön.”
Man äter ju på sin höjd 2 skivor per dag dvs 0,6 msk per dag – helt OK alltså.
Detsamma till dig Lisen! ❤️

Svara
Sandra 6 april, 2017 - 08:48

Å vad gott 🙂 men hyr förvarar man mackorna i flera timmar innan man lyfter? Ska själv ut och flyga nästa vecka och har klurat på hur jag ska få med mig ost och ägg som är kylvaror?

Svara
Åse 6 april, 2017 - 09:03

Ägg och ost blir inte dåliga av några timmar 🙂 Men om du förvarar det i kylen innan och sedan i aluminiumfolie så håller sig det kallt tills du äter det är mitt tips 🙂

Svara
Sandra 6 april, 2017 - 09:05

Tack snälla 🙂 är lite kinkig men litar på dig 😉

Svara
Annelie M 6 april, 2017 - 08:03

Ser supergott och enkelt ut. Tänkte klicka hem boken men den är utsåld 🙁

Svara

Lämna en kommentar