På vägen till Malaga i fredags, lagom till serveringsvagnen kom, svängde Anna upp en grymt god macka med Boxholm ost – kan vara den godaste smörgåsen ever! Haha!
Dels var ju brödet självklart grymt gott och ihop med osten och kaffet och att jag inte förväntade mig det YUM!
(Yes egen medhavd mat är OK, åtminstone på Norwegian som vi åkte)



Annas
fröbröd finns i hennes LCHF Husmanskost men där i lite annorlunda tappning – receptet är numera förenklat och efterom hon är både söt och snäll och min fina kollega och vän så fick jag receptet och den hemliga ingrediensen: Nyponskal! Nyponskalet gör brödet saftigt! Och givetvis C-vitaminrikt!
Jag gillar att brödet blir platt och i perfekt storlek så att man enkelt kan lägga ihop 2 skivor och ta med till utflykt etc.


Ost, nötter, frön, salt, nyponfröskal och ägg! Simple as that!

Smeten klar för plåten
Nyponskal är inte samma som Nyponskalsmjöl! Det blir inte bra med nyponskalsmjöl!

Platta ut på hel plåt!


Skär sedan upp i skivor och frys in direkt så har du alltid tillgång till färskt bröd!





Perfekt och mättande! Kommer bli en all time fav här!
Här kommer receptet!

Skriv ut

Annas enkla Fröbröd

  • Författare: Anna Hallén
  • Portioner: 15

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl riven ost (västerbotten + gouda tog jag)
  • 5 dl frön (jag tog lika delar linfrön, melonkärnor, rostade solrosfrön, pumpafrön, sesamfrön)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl nyponskal

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienser och smeta ut på stor ugnsplåt. Fördela jämt med slickepott.
  2. Grädda i 220-225 gr i 10-15 min.
  3. Skär sedan i 5 x 3 bitar.
  4. Frys in och ta fram innan servering.

SparaSpara

34 kommentarer
1

Du kanske också gillar

34 kommentarer

Josefin 2 oktober, 2018 - 23:19

Hej Åse och tack för alla fina recept!
Ramlade in på detta recept och blev sugen att pröva det direkt 😊 MEN blev rädd när jag såg att nyponskal innehöll 68 g kolhydrater…funkar det verkligen med lchf?🤔

Svara
Åse 3 oktober, 2018 - 03:00

Hej!

Yes! 🙂 68 g per 100 g ja, men det är ju ytterst lätt och inte mkt per portion 😉

Svara
Josefin 3 oktober, 2018 - 07:01

Tack! ❤Nu ska här köpas nyponskal och bakas 😊👍🏻

Svara
Malin 23 augusti, 2018 - 09:49

Äntligen ett bröd som inte blir för ”äggigt” så gott och med perfekt tuggmotstånd också. Varför har jag inte testat det tidigare😉
Tack❤

Svara
Åse 24 augusti, 2018 - 15:25

Vad roligt att höra! Ja det är supergott! Prova görna mitt senaste bröd också, tror du kommer gilla det också!

Svara
Åse 24 augusti, 2018 - 15:25

❤️💕❤️

Svara
Kalvfärsbiffar med senap- och dragonsås och pressgurka - 56kilo - lågkolhydratkost, glutenfritt och hälsosammare val 22 juli, 2017 - 17:10

[…] blev det nybakat fröbröd till frukost vid lunchtid, älskar det […]

Svara
Marie 18 juli, 2017 - 11:16

Supergott! Låter man det stå i ugnen 30 så blir det knäcke men man kan ha det i frysen det blir knaprigt ändå. Brukar göra en plåt av varje alltså en som blir mjuk och en hård!

Svara
Miffo och några recept 5 juli, 2017 - 10:20

[…] enkla brödet har blivit lite av en favorit och jag har bakat det flera gånger. Receptet finns här på bloggen 56kilo.se och jag har även lånat bilden […]

Svara
Anna-Lena 4 maj, 2017 - 12:55

Hej,
Var i hela friden hittar man nyponskal, tror jag scannat igenom varenda matbutik och hälsokost utan resultat. Beställer du via nätet eller ?
Anna-Lena

Svara
Åse 4 maj, 2017 - 14:27

På Ica Maxi köper jag mitt.

Svara
Madde 1 augusti, 2017 - 16:49

Hej!
På vilken hylla hittar du nyponskalen? Alltså ihop med vad?
Jag har också letat i varenda butik jag hittat, men utan framgång.

Svara
Åse 1 augusti, 2017 - 17:33

På mitt Ica Maxi finns Risentas Nyponskal bland fröerna.

Svara
Josephine 17 april, 2017 - 10:09

Gott bröd!
Tack för det! Har inte hittat ngt bra recept förut så jag har skippat bröd helt. Tycker inte om när det blir för likt ”omelettkonsistens”. 😊

Svara
Åse 17 april, 2017 - 11:49

Härligt att höra!!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.