Anäää!

av Åse

När jag vaknade i morse så var det så självklart, klart jag skulle köra på trots högtidsdagar!! Vem lurar jag egentligen? Vilken blådåre jag är! Det är just det tänket som gör att jag gottat till mig 5 kg under höst/vinter!!!
I går åt vi god low carb middag och ett glas vin, men idag firar vi inget, så varför skulle jag inte fortsätta i dag som vanligt? I morgon fyller sonen år men jag hade ändå inte tänkt äta tårta etc, så jag kör i morgon som vanligt. På fredag firar vi självfallet men det blir med en god low carb middag och ett glas vin och ev ett glas champagne, inga sötsaker eller dessert men lördag är ju en ”vanlig” dag! Så varför funderade jag på att ”släppa” på viktminskandet hela veckan pga egentligen två tillfällen, då det dessutom går att äta gott men nyttigt och bra!?
Så jag kör när jag kan köra och gör sedan vissa kompromisser men fortsätter sedan som vanligt!

Jag ska sluta hitta anledningar till att äta massa gott!!!

Detta åt vi igår!
Mozzarella och basilikafylld kycklingfilé inlindad med serranoskinka. Serranolindad grön sparris.
Till det en pastasallad gjord av Dreamfields low carb pasta: Ruccola, svarta kalamata oliver, soltorkade tomater, pinjenötter, lite pesto och rödlök.
En kall sås gjord på creme fraiche och pesto. GOTT!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

24 kommentarer

mallan 15 mars, 2010 - 11:17

Ja, det är så löjligt lätt att hitta ursäkter och falla ur i dåliga vanor. Bra att du kan stoppa innan det går för långt! Heja!

Svara
CosmoArt 12 mars, 2010 - 16:28

GIVE IT TO MEEEEEE:-) Mums!!!!!!!!! Pussen

Svara
Britt 12 mars, 2010 - 14:36

Du gör det så himla bra! Maten ser gudomlig ut, ska provas.
Trevlig helg!

Britt

Svara
Teres 11 mars, 2010 - 22:17

Å vad gött det ser ut det du har lagat 🙂

Stor kram Teres

Svara
zannely 11 mars, 2010 - 12:56

Inte äta gott??? Tycker nog det där både lät och ser gott ut. Kanske snarare är äta lagom mycket av det goda =D

Svara
Pernilla A 10 mars, 2010 - 21:46

Hoppla………..vilken tur att jag kikade in så jag fick läst dina vikt tankar.Det är ju alltid så svårt med vågen och att den ”jäkla” grejen kan ge sådan ångest……..Man vill ju kunna unna sig, men problemen kommer ju ofta när det blir ”helg” mån-sön. För min del var det så innan livet med vv. Men med hjälp av det så kom jag till insikt att fre och lör fick vara mina helgdagar med lite extra och resten av veckan att hålla sig inom ramen. Och detta funkar kanon för mig och det känns bra. Men visst kan jag ibland önska att vågen tickade ner mot 57 kg istället för att pendla mellan 59-60 kg. Frågan är bara om det hade gjort mig lyckligare =). För idag mår jag ju toppenbra jämfört med mina extra 20 kg som jag bar på för 6 år sedan. Och jag som du älskar både god mat, rött vin och mys med familjen så jag bestämmer mig nu för att vara NÖJD!!!!! Kram på dej och dina goa tankar………..de värmer i denna förbaskade vinterkylan. Och maten du fotat föresten såg ju toppengod ut.Får bli söndagsmiddag hos oss denna helgen för på fredag ska jag mysa och snusa på en 2 veckors baby…………LYCKA!!!

Svara
mimmi 10 mars, 2010 - 20:37

Japp, detta skall jag laga i helgen. SÅg helt underbart gott ut=)
Grattis till er alla på respektive högtidsdag=)

Svara
Byebyekilo 10 mars, 2010 - 20:10

Imponerad! Du lagar så mycket god mat varje dag. Hur hinner du när du har fem barn? Jag har tre barn och jag tycker inte att jag hinner med någonting alls… vill också hinna med att laga massa go mat. 🙂

Svara
gruset 10 mars, 2010 - 20:04

Härlig middag!
Och vin….ja du…har du läst nya Amelia? Där framstår man (läs:jag) som en alkis. Bara för att man har en box hemma, tar ett par glas fredag och lördag och kanske ett glas (eller två) under veckan, då hamnar man visst i riskzonen. Helt sjukt! Jag ser mig verkligen inte som en alkoholist! Jag dricker ju inte för att bli berusad (blir inte heller det). Jag njuter av drycken tillsammans med god mat.
Okej, nog om det. Ville bara få ur mig det. Sorry.. 🙂

Kram

Svara
Jenina 10 mars, 2010 - 18:30

Åse! Alltid lika kloka tankar 🙂 Blir såååå himla lätt ”allt eller inget” och ”jag äter idag o kör hårt imorgon”.

Jag vill gärna gå ner 3-5 kg men det är riktigt svårt! Man är ju nöjd men samtidigt inte för jag är ju så himla mycket finare i kroppen om jag går ner dessa futtiga kilon!!

Men vart ”sätter” sig dina kilon nu? Med tankte på att du har platt mage 🙂 Känns det annorlunda efter op?

Kram!

Svara
Åse 10 mars, 2010 - 18:33

Ja absolut!!! jag ser mkt smalare ut trots några pluskilon nu efter OP. Innan satte de sig på magen, nu gör de ju inte det. De sitter mest runt rumpa och lår och jag äår ju generellt ganska smal där över så jag tycker inte att jag ser tjock ut nu men vill ju bli slimmare ;))

Vet hur det är, de där +3-5 kilona är svåra att ta eftersom de bara får en att vara ”nästan-nöjd” då är det svårt att motivera sig att ge järnet!!!

Svara
sarah 10 mars, 2010 - 17:09

Jag har bara en enda kommentar…–Gud va gott!!! 🙂
kram

Svara
Dagarna 10 mars, 2010 - 14:25

Så gott det ser ut!
Skönt att du inte lurar dig själv med att festa hela veckan när det egentligen bara är 2 dagar att fira.

Lycka till!

Svara
Elliekaramelli 10 mars, 2010 - 14:01

Jag tycker verkligen lowcarb är suveränt att ta till sig när man vill äta gott utan att behöva räkna och mäta. Jag kommer försöka hålla mig så low carb det går när jag är på vår 2veckors resa i sommar. Man håller ju naturligt ett lagom kaloriintag när man kör så.

Kraaaaaam

Svara
Elliekaramelli 10 mars, 2010 - 14:05

Förresten, maten såg sjuuuuukt god ut!!! Speciellt till ett glas rött 🙂

Svara
webba 10 mars, 2010 - 13:48

Allt eller inget är i och för sig bra men inte när det gäller mat.. Jag är också jättte duktig på att få ”förhinder” till att hålla min diet plan 🙂 Jag har gått ner 17 kilo med hjälp av CK – har gått jätte bra men nu har jag 5-7 kilo kvar och det känns hopplöst!! Jag hoppas på att få lite nytändning när vårkläderna skall på! Hoppas att du får en toppen vecka med massa mys och lite mat!

Svara
manuella 10 mars, 2010 - 13:41

Mums vad det såg och lät gott!!!

Måste fråga…har aldrig lagat sparrisen, kör du dem i ugnen eller steker du dem??

En fråga om osten med till dig du som varit gravid ett par ggr:). Man får ju inte äta mozarella när man är gravid, MEN när den är lagad som här…är det ok då?

Kram kram

Svara
Åse 10 mars, 2010 - 13:43

Jag steker dem 🙂

Ja all ost är ätbar efter upphettning! Även mögelost!

Svara
manuella 10 mars, 2010 - 17:14

Tack så mycket!
Får bli lördagsmiddagen:)).

Svara
Sara81 10 mars, 2010 - 13:03

Fasen vad bra gjort Åse! Att stanna upp och tänka: ”Nämen, så himla dum jag är!” och sedan tänka om 🙂
Bra jobbat!!

Svara
Jessica 10 mars, 2010 - 11:44

Bra tänkt gumman! Förstår att det kanske annars är lätt att fuska när det kommer så mycket på en gång.
Grattis till er alla!
Mums vad gott det lät! Mat är så gott:))

KRAAAM på er!

Svara
cathrine 10 mars, 2010 - 11:06

Hej

Det ser gott ut, mums. Har börjat träna som 17 nu. 5 gnr vecka på gymmet i 5 veckors tid (1 vecka semester på sportlovet) Känns unnderbart och det känns VÅR! Skall försöka komma åter igen till size 34-36. Hoppas det går ännu? fast man inte är 20 år eller 30….

Svara
sannaslillavra 10 mars, 2010 - 11:05

🙂 ja det är så himla lätt att hitta anledningar att fuska. Så där gör jag med. Men det är ju bra att vara medveten om sina svårigheter och försöka hitta ett bra sätt att komma runt dem. Det tycker jag att du lyckas bra med. Har själv haft en liten svacka. Räknar ju PP men det har stått väldigt stilla i flera månader så nu tänker jag köra en naturdiet-kur och kombinera med en LC middag på kvällen. Vi får se hur det går, man blir ju så peppad när man läser om dig.

Kram från mig

Svara
Carina i Tyskland 10 mars, 2010 - 10:09

Heja dig!

Tyvärr är det ju ofta så att om man tar sig en fridag, så blir det en till och en till och sedan är det liksom ingen idé längre.

BRA att du drar i nödbromsen. Starkt jobbat.

KRAM

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.