Hej hej!

Redan mitt i veckan! Hur gick detta till?
I kväll blir det en god soppa och ett gott glas bubbel! är ju lillördaaaaa’!
Detta åt vi igår, ett riktigt smarrigt recept och perfekt bjudmat när man är många! Perfekt lillörda’ mat också hihi!
Ni vet att jag älskar allt-i-ett 😉
Jag tog i lite mer sambal oelek än vad som står i receptet för jag gillar när det är sting i maten, men börja med 2 tsk och smaka av!

Grönsaker i botten, stekt kyckling över och en krämig smarrig sås! YUUUUUUM!

Allt-i-ett Kyckling med sting

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 150 g champinjoner
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 3 mindre gulbetor
  • 1 paket bacon
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 dl crème fraiche
  • 2-3 tsk sambal oelek (smaka av med mindre först)
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 msk färsk rosmarin (mindre om torkad)
  • olivolja, salt, peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Knaperstek baconet.
  3. Halvera zucchinin på längden och skär i skivor.
  4. Kärna ur och dela paprikan i tärningar.
  5. Skala och klyfta löken. Skala gulbetorna och skär i skivor.
  6. Hacka baconet. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Grovhacka persiljan.
  7. Blanda ihop crème fraiche, sambal oelek, persilja, rosmarin och vitlök. Skär champinjonerna i kvartar.
  8. Dela kycklingfileérna i mindre bitar och stek tillsammans med svamp i olja eller smör, det ska bara få färg. Salta och peppra något.
  9. Lägg grönsakerna i en smord ugnsorm. Blanda om med oljan. Strö över hackad bacon.
  10. Lägg kycklingbitarna och svampen över grönsakerna och klicka ut cremefraiche blandningen.
  11. Placera formen mitt i ugnen och låt allt gratineras i ca 30-35 minuter tills allt fått fin färg.
  12. Servera med en god grönsallad.
  13. Tag ut och garnera med kryddgrönt. Servera med en enkel grönsallad.
 SKÖN onsdag på er alla! KRAMAR! ❤️

 

  1. Hej! 🙂 Jag har läst hela sommaren och följt dig genom de veckor som passerat. Har inte kommenterat som jag borde, vilket är dåligt av mig, men jag tog lite ledigt från blogg-livet över huvudtaget. Har liksom smygläst lite bara… 😉
    Men nu är semestern slut och vardagslivet återvänt som vanligt. Fast det klagar jag inte över. Semester är skönt, men så är även vardag.
    När det gäller detta recept så ser det riktigt gott ut. Det ska jag lägga på minnet. 🙂
    Ikväll blir det inget bubbel, men en lång promenad med en god vän. Vilket kan vara lika uppfriskande som lite bubbel. 😉
    Ha det bra nu fina du!
    KRAMIS

  2. Låter jättegott. Jag gillar också allt i ett rätter. Ska laga detta vid tillfälle. Tack för det. Nyfiken på vad du ska ha för soppa till bubblet idag

  3. Allt-i-ett- är hur bra som helst, allt klart samtidigt Bakat zucchinibaugetter från din hemsida idag… mums till helgens kräftor

  4. Tack för tipset, Åse! Hade tänkt ngt med kyckling på lör kväll o tänkte för mig själv att jag kikar in på Åses hemsida o kollar om jag kan få ngn inspiration o vips, så har man fått nya recept.
    Det är alltid lika inspirerande att läsa din blogg.
    Tack för att du delar med dig!

  5. Det här låter gott (som så mycket du lagar), kan bli lördagens bjudmiddag faktiskt! En fråga – baconet, steker du det innan (gissar på ja :))?

      1. Gjorde detta i lördags. Så gott!! Jag blev lite överraskad hur gott faktiskt, grönsakerna fick otroligt mycket smak. Tack för maten
        Kommer rekommendera det till alla

  6. Älskar alla dina recept. Har kört lchf i 7 månader o tycker att det är superlätt pga din blogg. Tack för du delar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..