Allt eller inget

15 maj, 2007

Att slaviskt hålla mig till mina points är inga problem!
Jag är ju ett kontrollfreak, en strukturmänniska. Det är när något händer UTANFÖR planerandet som jag prövas.
Som i går. Lillasyrran fyllde år och hon hade inte tänkt att ha något av diverse anledningar så storasyrran smsade runt 06.00 (japp vi är uppe med tuppen i vår familj) att vi väl kunde överrasska henne på kvällen så syrran skulle lura dit henne hem till sig och så skulle vi fika och bara snacka skit en stund.
Jag sparar ju redan om vardagarna nu inför helgen i STHLM så jag hade inte råd att avsätta några points till sötsaker.

När vi kom hem till henne hade syrran bakat två jättefina tårtor med banan och kiwi på och jag kände att jag bara måste få äta lite tårta, dels av social aspekt och för att jag måste lära mig att hantera oplanerade situationer.
Jag tog två lagom bitar, det var bara tårtbottnar, lite sylt, liiiite grädde och färsk frukt på.
En chokladask öppnades och jag tog en bit.
Men direkt så börjar en liten tanke födas att ”Äh jag kan lika gärna äta mkt mer av allt det här, nu när jag ändå överskridit”
Att det ska vara så svårt? Men nu klarade jag ju av det och det känns så skönt!

17 kommentarer
0

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Sanna 17 maj, 2007 - 10:46

Åh du är GRYM. Önskar jag hade samma disciplin! Jag har ju tyvärr börjat tillåta mig sånt alldeles för mycket och nu har det bara brakat åt skogen istället. Det värsta är när man börjar tänka att man lika gärna kan äöta, det är då man faller dit. Som en knarkare för heroin. USCH. Starkt av dig! Jag beundrar dig stumpan!

Svara
Liz 16 maj, 2007 - 22:39

Förstår också vad du menar, ibland faller man bara för att man redan ”slarvat ”liiite liiite..menmen man borde ju lära sig ngnggn, får man hoppas iaf:)

Du är verkligen sketaduktig Åse!!

Kramkram

Svara
Aika 16 maj, 2007 - 20:41

Bra jobbat baby! Tänk att något så logisk ska vara så attans svårt. Det är 10 000 gånger svårare för mig att hålla vikten än att gå ner, så dumt, så dumt! Men nån gång ska man väl lära sig 😉

Ps. Ingen pille-tvätt idag 😉

PYSS

Svara
B-M 16 maj, 2007 - 10:29

Fattar precis, är likadan själv. Men har faktiskt lyckats några gånger nu att bara ta EN god kaka/tårtbit när jag varit på kalas och så får det vara bra sedan. Men visst kommer den där tanken….alltid. Bra jobbat av dig!

Svara
Ella 16 maj, 2007 - 06:55

Ja du är inte ensam om ”tänket”…..MEN du är ganska unik som stod emot och SKETAduktig!
kram/Ella

Svara
Beata 16 maj, 2007 - 06:08

Jag förstår preciiiis vad du menar, är likadan. När jag har kontrollen går det jättebra, då håller jag pointsen fint men om något händer utanför min planering så blir det svårare. Särskilt som jag inte alltid vill förklara för alla att jag viktväktar. Gör du det, berättar för alla, att du viktväktar?

Dock är det lättare med familj osv, de förstår ju om jag skulle skippa fikat helt och hållet. Men det är bra att inse att livet innehåller lite kalas och man bör kunna äta lite tårta nån gång ibland om man blir bjuden!

Halloj tjejen! Ja alla vet att jag viktväktar 🙂 Det är verkligen inte bara att gå ner i vikt, det är åtminstone för mig det enklaste, utan man får vara lite självpsykolog under tiden och rannsaka sitt beteende för det är ju det som gjort en överviktig.
Svara
malin 15 maj, 2007 - 19:13

vad du är duktig!!!! superimpad är jag!!! och skönt att känna att man inte är ensam… det hade kunnat vara jag som skrev det där, som tänkte precis som du gjorde. och så visar det sig dessutom att det redan är tio comments på just denna text, som också tänker likadant… man är väl inte så himla speciell, som man vill tro 😉 men å andra sidan inte lika ensam heller 😉

Ja det är nog tyvärr ett vanligt tänk hos många många! 🙂
Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.