Alla Hjärtans Chokladkaka – Glutenfri

16 februari, 2017

Här kommer ett recept på en helt under chokladkaka om man gillar choklad!
Den är mastig, rejält chokladig och räcker till många!
Jag använde vanlig mörk choklad men det går att använda sockerfri choklad om man vill! (annonslänk)

Till hjärtat i mitten använde jag frystorkade jordgubbar! Men det går ju bra att använda tex kokosflingor eller sukrinmelis / florsocker 🙂
Bara att använda en hjärtform (pepparkaksform) som mall.
Passar givetvis till ALLA tillfällen – så länge man älskar choklad så passar den =)

TIPS! Snyggast blir det så klart att breda chokladganachen runt kanterna också!! Det glömde jag! Haha!
Beroende på hur länge kakan är i ugn så blir den antingen kladdig eller mer kakig.


Skriv ut

Alla Hjärtans Chokladkaka – Glutenfri

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Kakan

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sockerfri sötning (ica stevia strö tex)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver

Chokladganache

  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 75 g smör

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 g °C.
  2. Smält smör och mörk choklad.
  3. Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter en stund.
  4. Blanda de torra ingredienserna.
  5. Rör ner grädden i chokladsmeten och blanda sedan ihop smeterna. Häll i sockerkaksform med löstagbar botten.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter.
  7. Låt kallna i kylskåp några timmar.

Chokladganache

  1. Hacka/bryt chokladen i mindre bitar.
  2. Värm grädden så den blir riktigt varm, den ska inte koka dock!
  3. Ta bort från värmen.
  4. Blanda ner chokladen och rör slätt.
  5. Rör till sist ner smöret och rör tills smeten är blank och jämn. Ställ i kylskåp och rör några gånger under 2 timmars tid. Ganachen är sedan klar att breda över kakan.
  6. Ställ kallt igen tills kakan serveras.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 12

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

1 kommentar

Annika 16 februari, 2017 - 11:54

Går det att byta ut mandelmjölet? Tänkte bjuda jobbarkompisar som är nötallergiker…

Svara

Lämna en kommentar