Ajvarkyckling

18 mars, 2012

Förr om tiden, när jag viktväktade så gjorde jag en variant av denna ofta, ofta! Fast då på 5% ”fraiche” hujedamej! Snacka om att denna rätten är godare nu när man vågar äta fett!! (Ajvar är en paprikaröra)

ALLA våra barn sörplade i sig och alla tog om, det är gott betyg! Ajvar är gott!! Jag köpte ajvar mild, personligen hade jag velat ha en starkare variant men jag löste det genom att klicka på lite stark chilisauce (d’elidas)

4 personer

500 gr kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
1 dl ajvar
salt, peppar, soja


1 gul lök
2 vitlöksklyftor

Sätt gnen på 175 gr. Putsa kycklingfiléerna och dela dem på hälften, lägg i form, salta och peppra lite. Stek upp finhackad lök, finhackad vitlök, häll i grädde, creme fraiche, ajvar och kryddor. Häll sedan såsen över kycklingen och låt gå i 1,5 timme.
GOTT!!

I dag blir det vuxenkalas för Noel som fyllde 8 för en vecka sedan! Kan någon gissa vad jag bl.a ska bjuda på?? 😉 😉

44 kommentarer
0

Du kanske också gillar

44 kommentarer

Jenny 15 november, 2018 - 10:43

Hej och tack för all inspiration och dina fullständigt, fenomenalt goda recept, mums!! Hur länge tror du man behöver köra ajvarkycklingen i en crockpot på hög värme? Kan jag då slänga i grädde och fraiche direkt lr bör det vänta? Finns ju som ingen annan vätska tänkte jag 🙂

Svara
Mot äventyr i Göteborg - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 16 april, 2015 - 10:20

[…] träning blev det min goda Ajvarkyckling med bönpasta sen lade vi oss vid 21! Äntligen är jag i fas med sömnen […]

Svara
Hans 11 januari, 2014 - 18:19

Jättegott! Jag rev ner lite parmesan i såsen också, så blev det ännu godare. Körde med kalkon och det fungerade bra. Jag är lite tveksam om hela 90 minuter i ugnen är helt nödvändigt, kalkonen blev lite torr.

Svara
Åse 11 januari, 2014 - 18:29

Kalkon är ju en väldigt mager fågel så det behövs nog inte så lång tid nej!

Svara
Anna 4 juni, 2013 - 20:51

Hej Åse, och tack för ett fantastiskt recept. Jag gjorde om det till paleo och det blev supergott! Jag har som vanligt länkat till dig. Här kan du se resultatet.
http://i-ur-och-skur.blogspot.se/2013/06/130604-ajvarkykling-paleostyle.html

Kram, Anna

Svara
Jovanka 15 april, 2013 - 20:53

Ska ha tjejmiddag snart o huvudrätt o efterrätt är här från dig 🙂 Ajvarkycklingen (önskar jag hade kvar av min fasters hemmegjorda) och kokospanacotta 🙂 Det lär ju bli succe 😀

Svara
Åse 15 april, 2013 - 20:56

Härligt! Önskar jag vore bjuden;)))

Svara
Jovanka 15 april, 2013 - 21:07

Är du i Gbg Åse den 2/5 så är du välkommern 🙂

Svara
Jovanka 3 maj, 2013 - 11:52

Den blev supergoooooooooooooooooooood 🙂

Svara
Åse 3 maj, 2013 - 12:09

Kul!!! :))

Svara
Sthlms tjej 14 maj, 2012 - 21:13

Det här var supergott!!

Tog stark ajvar, mums!

Svara
Pralin från matmedmera 1 april, 2012 - 08:41

Jag älskar ajvar men gör min egen i stället

Svara
Kalkon med Vårsallad och Pannacotta med Blåbär « Birgitta Höglund´s Mat 30 mars, 2012 - 08:00

[…] hittade jag den här Ajvarkycklingen, som jag gjorde på kalkonbröst […]

Svara
Ajvar-kyckling med blomkålsris « Emilys liv 22 mars, 2012 - 22:40

[…] Igår lagade vi en jättegod och krämig kycklingrätt med ett recept som jag hittade hos Åse (56kilo) 🙂 […]

Svara
Test av nytt recept.. | Made By Rebecka 20 mars, 2012 - 19:32

[…] till denna rätt fann jag (som ofta) på bloggen 56kilo. […]

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.