Ajvar- och Ostsås till grillat

15 mars, 2015

Kommer ni ihåg min Sous Vide? Jag är fortfarande galet förtjust i den!
I går blev det därför Sous Vide marinerad oxfilé med en härligt krämig ajvarsås och grönsaker till det. Såååååå gott!
Givetvis behöver ni ingen Sous Vide, jag tycker det blir jättebra att slänga på oxfiléerna på grillen och låta dem grillas en kort sida på varje sida.
012A7693
Denna kombon är oslagbar!
Först marinerade jag oxfiléerna och marinaden har jag inget recept för, jag slänger i princip bara ner lite av vad jag känner!
I går blev det i runda slängor:
2 msk hoisinsås
2 msk tamarisoja
1/2 dl rött vin
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
Efter 2 timmar i sous vide grytan så gav jag biffarna yta i het gjutjärnspanna innan servering.
Såsen blev magiskt god! Den måste ni prova!
Ajvar- och Ostsås
2 dl creme frache
1 dl stark ajvar
3 msk vitlöksfärskost
salt, peppar
Koka upp allt och låt sjuda en liten stund.
Smaka av och servera!
012A7685
Jag gjorde en enkel sallad på isberg, sallad, tomat och feta och så bara lite vitvinsvinäger, olivolja, slt och peppar – inte svårare än så men så gott!
012A7688

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.