Aikas salamigojs

27 maj, 2009

Min fina och duktiga med-low carbare och kusselina Aika tipsade om ngt hon slängt ihop och detta måste ni prova!! Så guuuuuuudagott!!!!!
Så här kommer receptet på hennes goda salamigojs med de måtten/mängderna jag använde ikväll.  😉

4 personer

2 röda lökar
200 g färska champinjoner
100 g salami (jag tar Scans Må gott, gillar inte för mkt feta pluppar)
1 burk fraiche Fetaost och soltorkade tomater (Skånemejerier, Milko)
En skvätt grädde ca 1/2 dl


Salt, peppar, Santa Marias Chili flakes
1 burk kronärtskocksshjärtan (häll ut spadet)
Ca 25 g smör att steka i.

Stek delade champinjoner och klyftad rödlök i smör, krydda.
Lägg i strimlad salami och fraiche grädde, häll sist i kockorna och låt småputtra.

Servera med valfritt tillbehör och njut!!!

0101

0121

27 kommentarer
0

Du kanske också gillar

27 kommentarer

Karin 16 augusti, 2009 - 18:03

Helt fantastiskt gott! Tack Åse och Aika! 🙂

Svara
Ulrika F 10 juli, 2009 - 12:56

Gjorde detta igår… Supergott!!! Tack för ett bra tips..
Trevlig helg…

Svara
sofiab 1 juni, 2009 - 08:12

lät ju hur gott som helst!
måste jag verkligen testa någon dag 🙂 Med pasta kanske! mm, perfekt med snabbt och gott!

Svara
Li_Karin 29 maj, 2009 - 16:16

Ja det här receptet blev verkligen jättegott, älskar kronärtskocka :-). Använde de champinjonerna som var lite mörkare, kändes som att det är mer smak i dem än i vanliga ”bleka”. Bra med såna recept som man bara slänger ihop på en kvart!

Svara
webba 29 maj, 2009 - 08:50

Mmmmmmmmm succé! Serverade detta till köttfärsbiffar med lite riven fetaost i. Blev en toppen avslutning på en blåsig och regnig torsdag. Trevlig Helg!

Svara
frulantto 28 maj, 2009 - 21:41

Du minns säkert inte alla dina läsare men jag körde ett ryck VV i vintras inspirerad av dig. -6 kg och jättenöjd. Sen blev det för mycket renovering, lillkillen skulle börja äta mat, tjejen sluta med blöja mm…tja det rann ut i sanden. Efter en vecka på Cypern och sen några dagar hos mamma(=äter mycket, rör på sig lite) så visar vågen åt helt fel håll. Sen har inte knoppen inte riktigt hängt med-när man slutar amma måste man även sluta äta som en ammande kvinna…attans. Men nu har jag klippt och klistrat ihop dina nya recept i ett worddokument. Bara att skriva ut, storhandla och sätta igång att äta sig smal 🙂 Känns skönt att vara peppad!
Du är min iiiddddddddoooooooolllll (ha ha inspirationskälla kanske känns bättre).
Heja dig! och heja mig 😉

Tjing!

Svara
Åse 29 maj, 2009 - 10:36

Tacdk för dina rara rader :)) Lycka till nu ofh berätta hur dte går!!

Ja heja oss!!!

Svara
Åsa 28 maj, 2009 - 20:05

Hejsan du super duktiga =)
Allt ser hur gott som helst ut som du lagar =)
När du äter frukost är det alltid kesella blandningen du äter? eller har du andra tips på någon bra frulle?

Kram från Åsa

Svara
Syster Pia 28 maj, 2009 - 20:01

smarrigt värre!!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.