Äggstra god omelett!

1 november, 2011

Jonas kom och hämtade sonen som blivit kvar sedan i lördags, med sig hade han 30 stooooora ägg direkt från bonden. Åh lycka! Jag är ju storkonsument av ägg. Kul var att det är två gulor i dem =)) Vad jag läst kan det bli så med unga hönor? De sorteras väl oftast bort.  En smarrig mozzarellaomelett åkte lätt ner!

  

 

Print Friendly, PDF & Email

12 kommentarer
0

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Catrin 9 november, 2011 - 18:45

Hej Åse,

Jag undrar en sak: jag har länge kört med skink- eller baconomelett på mornarna, men idag tog jag för omväxlings skull tonfisk i stället. Döm om min förvåning när jag höll mig proppmätt fram till kl ett, något jag aldrig lyckas med när jag äter skinka eller bacon. Så min fråga är nu: mättar fisk bättre än kött (jag använde en burk tonfisk, nettovikt 93 g, mot 4 skivor parmaskinka el 4 skivor bacon normalt sett); kan det vara så att fisk innehåller mer protein?

Svara
Åse 9 november, 2011 - 18:57

Fisk är en bättre proteinkälla än fläsk ja! Jag äter tonfisk med majo till lunch nästan varje dag ;))

Svara
Jenjo 2 november, 2011 - 15:37

Åh vad sugen jag blev på omelett nu…! Och vad praktiskt med två äggulor i äggen… Det är ju det som är gott (tycker jag).
KRAMIS

Svara
Therese 2 november, 2011 - 09:07

En fråga till – sukrin och steviasocker, är det samma sak? Tack på förhand 🙂

Svara
Åse 2 november, 2011 - 09:11

Nej inte samma sak men de är sockerersättningar båda två 🙂

Svara
Therese 2 november, 2011 - 12:56

Okej 🙂
Men kan använda stevia istället för sukrin i de recept som det står sukrin? Är det samma ”söthet”?
Har hållt på med LCHF i ett par veckor nu, så relativt ny på detta 😉
Tack!

Svara
Åse 2 november, 2011 - 15:12

Ja fast det går inte att översätta sukrin till stevia i mått eftersom de är olika söta och har olika konsistens, stevia är ytterst koncentrerat. =)

Svara
Therese 2 november, 2011 - 09:05

Å det är så underbart gott med riktigt färska ägg. Vi har höns och tupp hemma – sååå goda ägg! 🙂

Svara
Soulsister 2 november, 2011 - 08:35

Jag tycker dessa ägg är så mkt godare, smakar helt annorlunda. Mums!

Svara
Linruz 2 november, 2011 - 08:07

Smakens.
Känns så mycket bättre med färska ägg direkt från bondgå¨rden 🙂
Kram och ha en fin dag på dig stumpan

Svara
vickan 1 november, 2011 - 21:10

alltså det är ju egentligen otpimalt, jag gillar inte ens äggvitan, men av nån anledning får jag ryyyysningar om jag råkar hitta två gulor i ett ägg och kan inte äta det 🙂 knäppt va??

kramis!!

Svara
Åse 1 november, 2011 - 21:43

Haha! Bara för att det är lite missbildat 😉

Svara

Lämna en kommentar