Äggsallad i Avokado

av Åse

Hej på er!
Vi har sportlov här så tiden försvinner fortare än fort!
Här kommer ett tips på en smarrig frukost/mellanmål/kvällis!
Ägg och avocado är ju typ det bästa jag vet och speciellt i kombination! Äggsallad på fröknäcke är gudomligt men minst lika gott att fylla en avocado med!
Koka äggen hårdkokta.

Gröp ur avokadon, spara lite på sidorna.


Blanda med majonnäs, creme fraiche (går att utesluta), lite chilisauce, lime och salt och peppar!



Fyll avokadona, ät och njut!


Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Äggsallad i Avokado


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 avokados
4 ägg
2 msk majonnäs
1 msk creme fraiche
saften av 1/2 lime
några stänk het chilisauce
salt, peppar


Instruktioner

Koka äggen och dela kors och tvärs med äggdelare.
Gröp ur avokadona med sled runt om och dela i mindre bitar med en kniv. Blanda ner med äggen.
Rör ner majonnäs, creme fraiche, lime, salt och peppar.
Blanda och fyll avokadosen.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

15 kommentarer

Annica 24 maj, 2017 - 15:07

Ser att en del skriver att de äter detta som lunch. Kan detta räknas som en fullvärdig lunch eller du rekommenderar detta mer som frukost/mellanmål/kvällsmål?

Svara
Åse 25 maj, 2017 - 12:06

Det funkar bra som lunch!

Svara
Agneta 27 april, 2017 - 20:58

Idag är första dagen med LCHF. Har rean hittat både frukost o lunch här, ser redan fram emot ägg o avocadosmörgås.

Svara
Britt 26 februari, 2017 - 14:45

Himmel så gott och enkelt! Blir en favvo för mig som tycker det är jobbigt med lunchmat!

Svara
Åse 26 februari, 2017 - 15:34

Härligt att höra!

Svara
Nina 25 februari, 2017 - 15:53

Detta blev lunchen här idag. Så enkelt, men sååå gott!

Svara
Nina 25 februari, 2017 - 15:40

Detta blev dagens lunch! Så enkelt, men såååå gott!
Detta kommer att bli en lunchfavorit 😊.

Svara
Michelle 23 februari, 2017 - 16:13

Räkor på detta och du har en förrätt 💜 tack

Svara
Sarah 22 februari, 2017 - 16:21

Mums, vad gott det ser ut! Det måste man ju bara testa . 😀

Svara
Ulrika 22 februari, 2017 - 11:06

Jag brukar göra äggsallad och äta till currystekt rödspätta eller annan vit fisk. Jättegott! Men jag har alltid finhackad rödlök och dill också i. Snabbfixad vardagsmat som t.om kidsen älskar.

Svara
Jenny 22 februari, 2017 - 10:20

Fina assietter. Vart är de ifrån

Svara
Åse 22 februari, 2017 - 10:26

Cult Design 🙂

Svara
Jeanette 21 februari, 2017 - 20:50

Så gott det ser ut! Den chilisåsen har jag kollat efter men inte hittat, vart hittade du din?! Kram och tack för din fina blogg😍

Svara
Åse 21 februari, 2017 - 20:51

Hej! Jag beställer online 🙂 bara googla namnet hittar du 🙂 kram tillbaka!

Svara
Martina 21 februari, 2017 - 19:06

Åh vad sugen jag blev på ägg och fröknäcke nu, det får bli kvällsmaten tror jag 😉

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!