Äggmuffins

22 november, 2011

Äggmuffins är perfekta till frukost, mellis, resemat, utflyktsmat, buffémat, you name it! Kan varieras i oändlighet!

12 stycken

10 ägg
2 dl västerbottensost
1 dl grädde
2 paket bacon
peppar

Strimla baconet och stek. Vispa ihop grädde, ost och ägg och peppar och häll i muffinsformar. Toppa med baconet. Grädda i 175-200 grader i 20 minuter. Jag höjde den sista stunden till 225 g.


Tyvärr råkade jag ta bullformar i stället för muffinsformar så jag får ta nya bilder vid annat tillfälle 😉 Men goda är dem!!!
Perfekta att ha i kylen och sedan ta fram. Baconet kan man ju byta ut tex mot chorizo och soltorkade tomater! (tips från Cissi)

26 kommentarer
0

Du kanske också gillar

26 kommentarer

MariaH 3 december, 2017 - 17:46

Gjorde precis dina fläskpannkakemuffins i muffinsformar. Ville fastna lite i botten. Tog bara ett paket bacon men tyckte ändå det blev väl salt för min smak. Hade västerbottenost i.
Vill hitta nåt bra man kan ha med sig på resor. Kan tänka mig de blir godare kalla. Lchf fläskpannkakan jag gjorde tidigare var godare kall.

Svara
Åse 4 december, 2017 - 14:29

Vösterbotten är ju väldigt salt så prova en mindre salt ost 🙂

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.