Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Äggmoln med ost och kalkonbacon


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 hela gg
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 3/4 dl finhackad purjolök
  • salt, peppar
  • 4 skivor bacon

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 230 gr.
  2. Dela ägg och vitor, låt gulorna ligga kvar i sitt äggskal.
  3. Salta och peppra vitorna lite och vispa dem hårt och toppigt.
  4. Riv osten och blanda med finhackad purjolök. Vänd ner försiktigt i den vita smaten.
  5. Klä en plåt med bakplåtspapper, smörj gärna med lite smör eller olja.
  6. Fördela vitorna i fyra olika högar, gröp ut lite i mitten och gör plats för gulorna. Grädda i ugnen i ca 3 minuter, ta ut och lägg försiktigt i gulorna och fortsätt grädda i ca 3-4 minuter beroende på hur lös gula man vill ha.
  7. Toppa med stekt bacon och lite purjolök.

Nutrition

  • Serving Size: 4