”Jag överdriver inte, detta är nog det godaste i fiskväg jag ätit” sa Daniel innan när vi åt detta till lunch.
Men sen å andra sidan så säger han ofta så haha!
Men detta blev faktiskt makalöst gott!
Jag älskar ju ädelost och speciellt med fisk men ibland kan jag tycka att tex Kvibilles och deras ädelostar blir för starka, jag föredrar gorgonzola etc.
Till denna rätten hade jag Bavaria Blue – alltså såååååå god smak! Mild och krämig!
Jag fortsätter på temat snabbt och enkelt här i bloggen! Detta är just det.
Torskryggfiléerna saltas och peppras med vitpeppar och ädelosten skivas och läggs över.
På med creme fraiche och grädde, salt och peppar och in i 200 gr i 20 minuter – plättlätt!
Mumsish!

Ädelostbakad torskrygg
-
Portioner: 4
Ingredienser
4 torskryggfiléer
salt, vitpeppar
150 g bavaria blue
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
salt, peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg de tinade torskryggfiléerna i en smord ugnsform, salta och peppra något.
Skiva ädelostenn och lägg över fisken. Vispa ihop creme fraiche, grädde och smaka av med salt och peppar. Häll över fisken och gratinera i 20 minuter.
17 kommentarer
Tack för en underbart god fiskrätt.
Blev nya favvo fisken. Knaperstekte 1 pkt bacon och strödde över vid servering. Mums.
Åh roligt att höra! Bra tips om baconet!!
Himmelskt gott 😋😍👌en ny favvofiskrätt 🙂
★★★★★
Gjorde detta i dag m lax, följde i övrigt receptet till punkt o pricka, fantastiskt gott!
★★★★★