Skriv ut

Ädelostbakad lax med sherrysås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 portionsbitar laxfilé
4 msk St Agur
salt, peppar

Sås:
1 dl sherry
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl creme fraiche
1/2 dl grädde
1 knippe dill (ca 0,75 dl)
1 msk smör
ev. salt, svartpeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Smörj en form och lägg laxen med skinnet nedåt. Skär fickor i laxen och fyll med ost.
Koka upp sherry med grönsaksbuljong. Reducera till hälften och rör ner creme fraiche, gräde, smör och dill. Sätt in laxen mitt i ugnen i 15 minuter och låt såsen sjuda under tiden tills såsen är tjock och krämig. Smaka av med peppar och ev lite mer salt.
Servera med valfritt tillbehör.