Acaibowl

20 maj, 2017
Samarbete Coco Vi

Hej hej!
Har ni en skön lördag? Vi håller på att arbeta med vårt trädäck! Kör med SIOO:X i år och det ska bli såååå spännande att se hur det blir! Visar så klart före och efterbilder sen!
Jag har fått prova lite produkter från CocoVi – ett av Finlands ledande varumärken av superfoods. CocoVi vill inspirera till bra vanor med ekologiska och helt naturliga produkter utan tillsatser.
From mars så har det 11 produkter här i Sverige, b.l.a acai, maca, spirulina, nässla, hampa protein m.m.
Jag håller helt med Coco Vi’s ledord att addera saker istället för att förbjuda! Vi behöver FLER näringsämnen i kosten inte mindre! Det är så enkelt att ta bort saker vi tror / tycker är ohälsosamma men tillsätter vi annat? Istället för att räkna varenda liten kalori eller/och kolhydrat så kanske vi borde räkna näringsämnen?
Kika in till deras sida för massor av fräscha recept!
Jag har provat kakaopulver, kakaonibs, acaipulver och bipollen.
Det är sådan skillnad på fin ekologisk, raw kakaopulver mot ”vanlig” besk kakao! Jag köper aldrig sådan billig kakao längre!
Med riktigt bra kakao så saknar man inte sötning.


För några veckor sedan så gjorde jag mina chokladmuffins på deras kakaopulver – blev så smakrika och goda.


Har ni hört talas om Acaibowl?
Acaibowl är en smoothie i skål som man toppar med godsaker och det blir som en sorbet typ! Helt underbart gott OCH näringsrikt!
Jag toppade med både bipollen och kakaonibs och just bipollen har blivit nästan ett dagligt tillskott i min kost! 
Bipollen görs och plockas upp av honungsbin, när de flyger från en blomma till en annan. Är alltså klumpar av hanfröer och nektar från de växter som blivit besökta av biet.
Googla gärna bipollen så kan ni läsa om allt bra den gör! Bla lindrar allergi och astma!
Den är rik på protein och fria aminosyror (22 st!) och mineraler, enzymer, flavonoider och vitaminer.
Dessutom GOTT!!


Jag gjorde en acaibowl på kokosgrädde med bär, kokosflingor, bipollen och kakaonibs – SMARRIGT!
Acai är proppfullt med antioxidanten antocyanin, mycket mer än i både blåbär och rödvin!


 

Skriv ut

CocoVi

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 1

Ingredienser

  • 2 msk acai
  • 1 fryst banan
  • 1 dl frysta bär
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Instruktioner

  1. Mixa allt i en blender och häll upp i skål.
  2. Toppa med valfria bär, kokosflingor, bipollen, nötter m.m.

 
 

15 kommentarer
0

15 kommentarer

Maria 27 maj, 2017 - 20:48

Gott ! Verkade mycket med 2 msk acaibowl, ska det vara 2 tsk ?

Svara
Åse 28 maj, 2017 - 08:52

Nej 2 msk 🙂

Svara
Anu Stoor 22 maj, 2017 - 21:42

God kväll!
Har nu ätit LCHF i någon vecka, men tyvärr inga större resultat. Känner ändå dock att det blir nog bra när jag kommit in i detta. En undran, vet att det är viktigt att få i sig något i magen efter ett träningspass. Kör olika pass på Friskis och Svettis och har tidigare t.ex tagit en banan eller proteindryck, men behöver veta vad som är det bästa efter träning?

Svara
Sara 22 maj, 2017 - 10:34

Svenska studier har dock visat att lingon är bättre än acaibäret. Blåbär och svarta vinbär är också fullproppade med antioxidanter och andra nyttigheter. Väger man även in klimatpåverkan mellan bär från Sydamerika kontra svenska bär som man även kan plocka på egenhand så blir valet ganska enkelt.

Svara
Åse 22 maj, 2017 - 10:49

Man kan säkert göra bärbowl även av lingon om man nu hittar det pulvriserat, jag har bara hittat blåbärspulver!
Det ena utesluter ju inte det andra, man kan ju äta både lingon och acai om man känner för det 😉 Eller hålla sig till lingon om man föredrar det.

Svara
Hanna 21 maj, 2017 - 07:23

Det är så gott med acaibowl! 😍

Svara
Annika 20 maj, 2017 - 20:49

Ska bli spännande att se det nya trädäcket.
Jag måste fråga en sak om Bipollen. Hur får man tag på detta hos bina? Fångar man dem för ”borsta” av dem pollen och släpper ut dem igen? De skadas/dör väl inte. Funderar mest för att de är nästan utrotningshotade och behövs i det vilda för att pollinera våra grönsaks/fruktblommor för att vi ska få grönsaker. Vad är det som är så nyttigt med bipollen?
Jag menar inte att du ska kunna svara på detta men det hade varit intressant om Cocovi kunde berätta.

Svara
Åse 20 maj, 2017 - 21:56

Hej! Nej man använder ofarliga pollenfällor 🙂

Svara
Åse 20 maj, 2017 - 21:56

Nyttigheterna kan du läsa om i inlägget bl.a. 😉

Svara
Camillapa 20 maj, 2017 - 16:39

…en annan sak jag har undrat över, om jag äter rent smör eller kokosolja, även mjölkchoklad, så irriterar det så i halsen och jag blir så hostig! Har du hört eller varit med om något liknande? Skulle vara intressant att veta vad det kan bero på. 😉
Camilla

Svara
Camillapa 20 maj, 2017 - 16:35

Välkommen hem! Borta bra, men hemma bäst!? 😉
Blev inspirerad av ditt inlägg, får börja prova lite mer sådant också.
En annan fråga ( lite å det du sa om att räkna kalorier eller kolhydrater) , jag har kört lite 16:8. Men det har hänt gånger då jag har glömt att äta och det blir först till middag. Då tänkte jag att kanske jag borde prova 5:2. Men när jag läser om det så pratas det om kalorier, ca 500 om dagen. Jag räknar ju inte kalorier, utan försöker att äta så arteget och bra mat som möjligt.
Har du någon aning om hur man gör då, dessa två fastedagar. För mig räcker det att äta en gång, middag, på kvällen.
Ha en fortsatt fin lördag
Kram

Svara
Åse 20 maj, 2017 - 16:57

Hej! Jag rekommenderar dig att äta avslappnat, när du är hungrig utan att fundera och planera 🙂 Trevlig kväll Camilla!

Svara
Camillapa 20 maj, 2017 - 17:48

Tack Åse…bra svar! 😉
Jag laddade ner din och Annas bok, LCHF 2, läste den precis, så bra. Nu ska jag beställa den, för den måste finnas hemma! 🙂
Jag har en fråga angående ett recept, tror det var mandelmuffins. Där skulle man använda både kokosmjölk och mandelmjölk. Men eftersom det inte används hemma och det är synd att köpa hem mandelmjölk, som sen kanske bara står där, kan jag använda något annat i stället? Tex mer kokosmjölk och lite vatten?
Sedan en annan fråga. Såg att i recept som var bra för viktminskning, så fanns tomatpuré och buljong. I den tomatpuré och ekologisk grönsaks buljong som jag har hemma, så finns det, tycker jag, väldigt mycket kolhydrater….så jag har inte använt dom! Men…är det ok att använda dem i recepten? Något jag reflekterade och undrade över?
M.v.h camilla

Svara
Åse 21 maj, 2017 - 10:13

Hej! Det går bra med mer kokosmjölk 🙂
Det går bra med tomatpuré och buljong, det är så ytterst lite man får i sig per person.

Svara
Camillapa 21 maj, 2017 - 19:19

Tack för dina svar Åse! 🙂

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.