3 goda sillinläggningar på 5 minuter!

17 december, 2015

Jag har inte alltid gillat sill, om jag ska vara ärlig så började jag äta sill för ca 4-5 år sedan!
I dag ÄLSKAR jag sill och det är en solklar favorit både till jul, påsk och midsommar.
Absoluta favoriten är skärgårdssill och gärna lite annorlunda smaker, gärna med hetta.
Och som ni vet så gillar jag enkelhet och det som går snabbt att göra men givetvis ska det vara smakfullt så här kommer lite supergoda men SNABBA recept i samarbete med Abba sill!
Abba 5-minuterssill finns i hela filéer och bitar. Bitar är ju smidigt tycker jag!
Tänk på att man låter lagen rinna bort så det blir inte speciellt många kolhydrater (socker) kvar på sillen!

012A8690

012A8686

Eftersom favoriten är skärgårdssill så blev den först ut! YUM!
012A8695

012A8708

Nästa sillinläggning blev ev Chilisill, jag gillar som sagt lite hett.
012A8711

Sist men inte minst, en Jalapenosill! jag älskar ju jalapenos 😉
012A8710

012A8718

I går blev det därför ett härligt julbord!
Sillinläggningarna blev väldigt goda=) Vi åt dem även dagen efter både till lunch och middag, haha.
Jag ska absolut göra dem till julafton också.

Hoppas ni provar dem och också gillar dem! Trevligt julpyssel och #doityourself DIY! 
012A8728

Skriv ut

3 goda sillinläggningar på 5 minuter!

  • Författare: åse falkman fredrikon

Ingredienser

Jalapenosill

  • 1 ask Abba inläggningssill i bitar
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • skalet av 1 lime
  • 1 msk flytande god honung
  • 0,75 dl inlagd hackad jalapeño
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • för mer hetta droppa i lite chilisauce typ tabasco

Skärgårdssill

  • 1 ask Abba inläggningssill i bitar
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 50 g stenbitsrom
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar

Chilisill

  • 1 ask Abba inläggningssill i bitar
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk purjolök
  • 1 msk rödlök
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar

Instruktioner

  1. Förbered alla ingredienserna. Hacka och ställ fram ingredienser.
  2. Låt sillen rinna av och blanda sedan med valda ingredienser!
  3. KLART! Förvara i tättslutande burk, hållbarheten är ca 7-12 dagar. Godast om sillen görs 1-2 dagar innan så smakerna kommer fram ordentligt!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 15

17 kommentarer
0

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Skärgårdssill – Swedish herring – Lenas receptbok 14 april, 2017 - 10:13

[…] Denna sill är så god och enkel att göra. Innehåller mycket omega-3 och är rik på proteiner. En del sillar innehåller en hel del socker så läs på paketet. Denna sats innehåller 25 kolhydrater. Allt klart på en kvart om du använder Abbas 5-minuters sill. Originalreceptet som jag modifierat något kommer från början från en av mina favoritbloggar 56kilo.se […]

Svara
Sofia 19 december, 2016 - 13:53

Hur många dagar innan den ska ätas kan man göra den?

Svara
Åse 19 december, 2016 - 14:10

Några dagar! 3-4

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.