56kilos goda solrosbröd

21 januari, 2014

Jag har tre bröd som jag varvar mellan att baka och det är: Mitt populära kesobröd, mitt frallerecept och mitt solrosbröd. Perfekt för nötallergikern eller/och för den som inte vill ha laktos i brödet.
I dag dubblade jag receptet så jag fick ett stort formbröd. Underbart gott!
24 skivor
(Per skiva: 86 kcal, 5 gram protein, 2 gram kolhydrater, 6 gram fett)
1 dl sesamfrön (Jag använde dock färdigmalet sesammjöl idag! 0,75 dl – smidigt!)
2 dl rostade solroskärnor
1 dl kruskakli (går att ersättas med Finax Fibrex)
2 msk linfrön
2 msk chiafrön (går att ersättas med linfrön)
2 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
7 ägg
4 tsk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön (eller använd hel) och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i bakpappersklädd avlång brödform och toppa med solroskärnor. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
IMG_6502
IMG_6503
IMG_6505
IMG_6508
IMG_6511
Dagens fastebryt, två skivor med bregott, 1 ägg och 1/2 avokado

Print Friendly, PDF & Email

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Anna-Karin 14 mars, 2014 - 04:15

Har nått tips på vad man kan ersätta osten med? Tänkte bjuda min vän på det här brödet men hon är mjölkallergiker så ost går tyvärr bort.

Svara
Åse 14 mars, 2014 - 09:10

Då hade jag nog valt ett annat recept utan så mycket ost för detta receptet bygger lite på osten :/

Svara
Josefine 10 mars, 2014 - 16:29

Hej Åse!
det står 2 dl rostade solroskärnor och sen står där även att man ska mala solroskärnor.
hur mycket kärnor ska rostas? hur mycket kärnor ska malas? 🙂

Svara
Åse 10 mars, 2014 - 16:45

Du maler de rostade solroskärnorna. 2 dl ska rostas, amma 2 dl ska malas.

Svara
Susanne 6 februari, 2014 - 16:11

Guuuu, så gott!! Även mina två kinkiga pojkar åt glatt detta bröd;)
Undrar bara hur det ska förvaras ? I kylskåp? Och hur lång hållbarheten är?
Tusen tack för alla härliga recept du delar med dig av, ska prova fler!
/ Susanne

Svara
Åse 6 februari, 2014 - 16:13

Kul det smakade!! Nej aldrig i kyl! Skär gärna upp i skivor och förvara i frys så är det alltid fräscht! 🙂

Svara
Anna 25 januari, 2014 - 15:40

Hej Åse!
Tänkte prova att baka detta bröd idag men så blev jag helt plötsligt så osäker … Är dessa måttangivelserna dubblade så det blir ett formbröd? Eller ska jag dubbla detta? 7 ägg eller 14(!!!) ägg?
Vore tacksam för snabbt svar:-) Älskar för övrigt din blogg, tack för din inspiration som du bidrar med! <3
/Anna

Svara
Åse 25 januari, 2014 - 16:15

Hej! Nej detta är dubblat :)) lycka till!

Svara
Liza 22 januari, 2014 - 21:35

Såå gott bröd! Tack för alla fina recept!

Svara
CC Lady 22 januari, 2014 - 11:02

Brödet i ugnen nu! 🙂 Har saknat bröd så jag fuskåt en bit grovt bröd med rejäl magknip som resultat så nu ska inte fuskas mer!
Åt Pulled chicken igår – mumma! Annars är kycklingcurrygratängen familjens favorit hittills! 😀
Ha en fin dag!!

Svara
Åse 22 januari, 2014 - 11:12

Kul att höra!! Hoppas det smakar!

Svara
Marlene 21 januari, 2014 - 22:15

Det där låter gott, måste prova.
En typ av bröd som jag ”saknar” är tunnbröd, jag älskar tunnbröd! Och ibland kan jag bli så sugen på det. Har någon provat att göra det? Har sökt på internet men inte hittat något recept. I övrigt är de flesta LCHF bröd superbra och är toppen till helgfrukosten.
Tack för en fantastisk inspirerande blogg!
/Marlene

Svara
yvonne 21 januari, 2014 - 20:38

Men Åse! Ännu mer bröööd? Vad gör du med en stackars gravid kvinna? ^^

Svara
Maria 21 januari, 2014 - 20:38

Ha ha, det här bakade jag också idag! Kunde inte låta bli att smaka en skiva, men nu ligger dom i frysen och väntar på min lyxiga helgfrukost.

Svara
Mia 21 januari, 2014 - 19:45

Hej
Läser din sida varje dag…..undrar vad du har för stekpanna på bilden och om den är bra? Försöker byta ut mina gamla stekpannor mot nya miljövänliga dvs inte teflon mm.
Tack för en mycket bra blogg!
mia

Svara
Åse 21 januari, 2014 - 20:48

Titta i inläggen innan där länkar jag till pannan 🙂

Svara
Ulle 21 januari, 2014 - 19:34

Hej! Hur gamla är dina barn. Kram

Svara
Matochbakverkstan 21 januari, 2014 - 18:45

Brödet låter finfint! Jag har lagat detta recept från dig, som var supergott 🙂 http://matochbakverkstan.se/2014/01/21/kycklingcurrygratang/

Svara
Camilla 21 januari, 2014 - 17:47

Detta måste ja prova! Haft sesammjöl hemma länge men inte hittat något användningsområde förrän nu 🙂

Svara

Lämna en kommentar