56kilos goda solrosbröd

21 januari, 2014

Jag har tre bröd som jag varvar mellan att baka och det är: Mitt populära kesobröd, mitt frallerecept och mitt solrosbröd. Perfekt för nötallergikern eller/och för den som inte vill ha laktos i brödet.
I dag dubblade jag receptet så jag fick ett stort formbröd. Underbart gott!
24 skivor
(Per skiva: 86 kcal, 5 gram protein, 2 gram kolhydrater, 6 gram fett)
1 dl sesamfrön (Jag använde dock färdigmalet sesammjöl idag! 0,75 dl – smidigt!)
2 dl rostade solroskärnor
1 dl kruskakli (går att ersättas med Finax Fibrex)
2 msk linfrön


2 msk chiafrön (går att ersättas med linfrön)
2 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
7 ägg
4 tsk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön (eller använd hel) och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i bakpappersklädd avlång brödform och toppa med solroskärnor. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
IMG_6502

IMG_6503

IMG_6505

IMG_6508

IMG_6511

Dagens fastebryt, två skivor med bregott, 1 ägg och 1/2 avokado

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Anna-Karin 14 mars, 2014 - 04:15

Har nått tips på vad man kan ersätta osten med? Tänkte bjuda min vän på det här brödet men hon är mjölkallergiker så ost går tyvärr bort.

Svara
Åse 14 mars, 2014 - 09:10

Då hade jag nog valt ett annat recept utan så mycket ost för detta receptet bygger lite på osten :/

Svara
Josefine 10 mars, 2014 - 16:29

Hej Åse!
det står 2 dl rostade solroskärnor och sen står där även att man ska mala solroskärnor.
hur mycket kärnor ska rostas? hur mycket kärnor ska malas? 🙂

Svara
Åse 10 mars, 2014 - 16:45

Du maler de rostade solroskärnorna. 2 dl ska rostas, amma 2 dl ska malas.

Svara
Susanne 6 februari, 2014 - 16:11

Guuuu, så gott!! Även mina två kinkiga pojkar åt glatt detta bröd;)
Undrar bara hur det ska förvaras ? I kylskåp? Och hur lång hållbarheten är?
Tusen tack för alla härliga recept du delar med dig av, ska prova fler!
/ Susanne

Svara
Åse 6 februari, 2014 - 16:13

Kul det smakade!! Nej aldrig i kyl! Skär gärna upp i skivor och förvara i frys så är det alltid fräscht! 🙂

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.