56kilos goda LCHF-bröd

23 januari, 2013

Var så länge sedan jag bakade lågkolhydratbröd, äter det så otroligt sällan själv och har haft massor i frysen. Men idag var jag på exprimenthumör så jag svängde ihop detta.
1 bröd ca 16 skivor
0,5 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl hela linfrön
2 dl mandelmjöl
1 msk Fiberhusk (psylliumfröskal)
1/2 dl kruskakli *


2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl kesella 1%
200 g keso
4 ägg
50 g smält deodoriserat kokosfett (eller smör)
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa solroskärnor och sesamfrön till mjöl.
Blanda alla torra ingredienser ordentligt i en bunke.

Vispa ner ägg, keso, kesella. Smält kokosfettet och vispa ner i en stråle.
Häll upp degen i bakpappersklädd form och grädda i 80 minuter i nedre delen av ugnen. Titta till det emellanåt ifall det behöver läggas över med folie.
Tåler ni inte mandel så rekommenderar jag detta brödet!
* kruskakli är veteskalsdelar, detta är kolhydrater som kroppen inte kan ta upp, men bra kostfibrer och fullt av mineraler.
IMG_0318

IMG_0320

49 kommentarer
0

Du kanske också gillar

49 kommentarer

Johan 17 juli, 2013 - 14:42

Tack för inspirationen, har efter många försök lyckats få ihop ett gott bröd med bra konsistens som jag verkligen gillar. Här är det ifall någon annan är intresserad. http://www.halsasomlivsstil.se/2013/06/glutenfritt-brod-paleolchf.html

Svara
Frida 24 april, 2013 - 19:54

Undebar blogg, och bok med för den delen! Kan man byta ut kesellan mot ngt annat? Eller ta mer keso eller ngt?

Svara
JQ 17 mars, 2013 - 12:28

i tried making this, it was looking great – but tasted very bitter.
Then i realised i put 2 tablespoons of baking powder instead of 2 teaspoons!!! :/
But making this bread is very expensive, i dont think i will attempt anytime soon.
Thanks!

Svara
Åse 17 mars, 2013 - 12:32

This bread is much more tastier and cheaper, aswell as easier in doing: http://56kilo.se/snabbt-kesobrod-lchf/

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.