56kilos Goda Fröbröd

11 november, 2018

 

Hej hej på er!

Tipsar om detta goda fröbrödet!
Det suger lite i magen här på läktaren när jag ser alla smaskar på frallor 😉
Tror det får bli en äggmacka på detta brödet när jag kommer hem 😍

Ett mycket gott och smakrikt bröd men ändå enkelt!

Foto: Lisa Wikstrand

Skriv ut

56kilos goda Fröbröd

  • Författare: Åse
  • Portioner: 9

Ingredienser

150 g riven västerbottensost
3 ägg
1 tsk bakpulver
1½ msk fiberhusk
½ dl skalade sesamfrön
½ dl chiafrön
¾ dl solroskärnor
2 msk pofiber


Instruktioner

1. Vispa äggen. Riv osten. Blanda ihop de torra
ingredienserna och blanda med ägg och ost. Bred ut
i liten form (cirka 30×20).
2. Grädda i ugn cirka 15
minuter i 225 grader. Låt svalna och skär sedan brödet i tre delar, dela sedan varje del i tre delar.


Notering

Pofiber är ett fiber gjort på potatis (inte stärkelsen i
potatisen utan skalet) och kan i en del recept ersätta
mandelmjöl.

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Helena 10 november, 2018 - 16:09

Hej! Skrev en kommentar förut, så förlåt om det blir två stycken nu. Vet du om att Fibrex inte tillverkas längre? Jättesynd tycker jag! Får använda det lilla jag har kvar med andakt.😊 Chokladsåsen i nästa inlägg lät riktigt mumsig. Den ska jag prova! Tack för alla goda recept!/Helena

Svara
Åse 10 november, 2018 - 18:06

Hej Helena! Tack för headsup! Då tar jag bort det! (Man kan öka upp pofiber)

Svara
Anna B 10 november, 2018 - 14:22

Finax fibrex vad är det och vad gör det i brödet? Och var kan man hitta det?

Svara
Åse 10 november, 2018 - 14:23

Det har jag ju skrivit i receptkortet som notering =)

Svara
Anna B 10 november, 2018 - 14:30

😜🙈ibland blir man ju blind…..🤓kanske är bra om man läser hela….. innan man undrar…..! 👍👌🤓

Svara
Åse 10 november, 2018 - 14:31

Ingen fara 😂☘️

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.