56kilo fyller 10 år idag! ♥

I dag är det  T I O  Å R  sen jag startade denna bloggen! =) Den 22 mars gjorde jag mitt första inlägg :)

Mitt första inlägg här på 56kilo lydde:

Godis är definitivt inte värt sina points!
Igår skulle vi på Bio och se ”The Ring” och jag hade sparat 6 PTS så jag kunde få äta lite ‘vanligt’ godis. En påse snöre fick jag för 6 PTS! och jag som var jättehungrig:-(
Nåja, det är nyttigt, så förstår man vad allt godis som man annars trycker i sig ger!

Ikväll ska jag hem till mamma och tänkte göra en supegod ungersk kycklinggryta som innehåller 5 PTS.
Fick receptet av min duktiga kusin!

2 portioner:
2 kycklingfilér
1 dl Ajvar mild
1 dl VV fraiche
3-4 klyftor Vitlök
1 purjo
lite vatten + halv kycklingbuljongtärning
timjan, salt och peppar
Valfri mängd potatis

Finstrimla kycklingfileérna och bryn tillsammans med purjo, vitlök..
Blanda allt och koka cirkus 10 min.
Servera med klyftpotatis i ugn (utan fett) eller helbakade små potatisar.
Dagens sammanlagda points: 18

En viktväktande sockermissbrukare startade alltså denna bloggen och 10 år senare så är jag fri från både sockermissbruk och det där eviga räknandet! I dag lyssnar jag till 100% på min kropp och knopp och alla dess signaler! Jag har jobbat hårt för det!

Det har förflutit såååååå mycket under broarna!

Jag har förlovat mig
Jag har gift mig, när bloggen startade hade jag varit tillsammans med min Daniel i nästan exakt 1 år
Jag har fått tre barn 04, 06 och 08, förutom de två jag redan hade när bloggen startade 🙂
Jag har flyttat tre gånger och sista gången till hus
Jag har slutat att banta
Jag njuter av mat – på rätt sätt
Jag har funnit mig själv (klyschigt men ack så sant)
Jag har förlorat vänner men funnit ännu fler , många bekanta men ett fåtal nära vänner ♥
Jag har börjat jobb och slutat jobb och till slut det jag har i dag, mitt eget företag 56kilo

Jag vill fira dagen med er och det innebär att jag har tävlingar för er utöver det så kommer ett härligt fredagsrecept med ett passande vintips! Kan det bli mer 56kilo över det hela =) Några av livets måbrasaker! 😉

TACK alla ni som ger mig så mycket tillbaka! Tack till alla er som skriver kommentarer, till er som kommer fram och hälsar lite överallt, till er som lagar mat ur min bok, till er som följer mig på insta – tack till alla er som tycker om bloggen och som återkommer hit till som tätt!
Vill ni ge tillbaka lite kärlek i dag, så gilla och dela gärna inläggen här idag ♥

 

 1. Stooooort GRATTIS finaste Åse!!! Blir så glad när jag läser ovan!
  Du är en sann inspirationskälla och hade det inte varit för dig så hade jag inte
  befunnit mig där jag är idag, piggare, gladare, nöjdare över mig själv och framförallt 15 kg lättare <3

  TACK till DIG som orkar ge så mycket av dig själv!
  Puss & Kram

 2. Godmorgon ♥
  Oj är det så länge sen du startade? Jag började följa dig för 5-6 år sen och tittar in varje dag ( några ggr..:) men lämnar inte alltid avtryck ♥

  Happy Friday till dig och bloggen ♥

 3. Wow, 10 år! Jag firade häromdagen att jag överlevt i 1 år, haha! Grattis till 10-årsjubileumet och grattis till allt bra jobb du gjort de här tio åren! 🙂

 4. Ett stort grattis på födelsedagen 56kilo.se!!
  Jag har varit med sedan 2007 och det känns verkligen som att gratulera en god vän. Tack för de första 10 och jag hoppas på minst lika många till! <3 Kram

 5. Först och främst vill jag säga GRATTIS ÅSE PÅ 10 ÅRS DAGEN 🙂

  Jag läser så gott som bara din blogg, jag tycker din blogg är så inspirerande, här finns något för alla. Jag har aldrig haft problem med kost eller vikt MEN din blogg ger så mycket energi för mig och jag är helt övertygad om att det är för att du är så målintriktad, du har fem barn, djur och hus och arbete och du visar att vill man så kan man. Jag har tre barn, pluggar till sjuksköterska, har hus och är gift, du ska veta att jag får energi av din blogg och orkar lite till då. Tack för att jag får ta del av ditt liv i din blogg.

  Varm stor kram till dig. / Sara i Billesholm

 6. Stort grattis på 10 års dagen du fina fina Åse !!
  En fantastisk resa du gjort och lyckats med det som de flesta vill eftersträva. Sann lycka o må bra känsla 🙂 när jag fyllde 40 så fann jag mig själv, vet vad jag tycker o står för det. Något jag varit för feg för förut. Men bättre sent än aldrig.

  Tack vare dig har jag lyckats och mår bättre än nånsin och äter mer än förut och är nöjd o glad med min kropp. Så här smal har jag inte varit sen jag träffade min Fredrik för 5 1/2 år sen 🙂 så TACK!

  Nu ser jag fram emot att följa dig resten av våra liv 😉

  Sen vill jag slutligen säga tack för att du är en sån fin medmänniska och person.
  Kärlek!

  Kram <3

 7. Grattis på 10-årsdagen!! =) Tycker det är så underbart att se hur du i största möjliga mån försöker svara på alla kommentarer du får såväl här som på instagram, ytterst få ”kändisar” som orkar ta sig tid att göra det. Du är en fantastisk inspirationskälla och din bok är min ”bibel” =) Alla recept är så perfekta för en stressad småbarnsfamilj som vill äta sunt och gott!
  Ska bli så spännande och se vad du har för tävlingar på G =)
  Stort TACK för att du är DU!
  Många kramar <3

 8. Stort grattis fina Åse!!!!
  9 år sen vi strosade runt i Maria Park 😉
  Galet vad tiden går fort!! Är så glad för din skull att du lyckats så bra o nått dina mål här i livet!
  Stor kram till dig, och tack för all inspiration du ger ❤

 9. Grattis min fina vän! Vilken resa du har gjort!!! Det är ju ett kvitto på att du är helt jäkla grym! Tänk så många människor du har inspirerat och sporrat genom åren. Ha nu bästa fredagen så hörs vi snart! K kom hem igår kväll så jag ska ta och kolla igenom hans schema under dagen.
  Stor kram på dig!
  Rebecca

 10. Stort grattis på 10-års dagen Åse! Du är en stor inspiration för mig i min kamp mot kilon och sockerberoende. Hoppas på att få följa dig i minst tio år till!

 11. Önskar dig en skön fredag och ser framemot alla kommande år!
  Dålig på att lämna kommentarer men läser varje dag och du ger mig massor av energi!
  Kram

 12. Kul!!! Och vilken skillnad det första inlägget! Vem har inte tragglat med pointsen.. Gått en extra promenad för ett glas vin eller en såsklick 😉 Tack för att du svarar på alla frågor och kommentarer! Kram Anette

 13. Alltid nöjsamt att få ta del av dina fina tips och inställning till livet. Må så gott och ta inte ut dig!

 14. Glad att du startade den här bloggen för annars hade jag ju inte fått lära känna dig och ta del av all inspiration du bjuder på.

  TACK <3

 15. Stooort grattis på din 10- års dag! Jag har inte hängt med så länge, knappt ett år, men du inspirerar mycket och jag älskar din energi och utstrålning! Hoppas du kommer njuta av dagen!

 16. Grattis på 10 årsdagen. Vet inte hur många år jag läst men det är många. Helt klart en av mina favvo bloggar. Ha en skön fredag, här blir det jobb halv dagen sen mys med familjen. Kram kram

 17. Stort grattis!! Till bloggen tio år och till att du ”funnit dig själv”. Förstår precis vad du menar! Har nyligen hittat hit och har beställt din fina bok. Den kom i veckan och då påbörjade jag mitt LCHF-tänk. Med en mathistoria liknande din känner jag redan att ”varför har jag inte gjort detta tidigare..” Stor kram o tack för att du inspirerat mig till att börja äta på ett annat sätt.

 18. Stort grattis och ett ännu större tack!
  Jag har följt dig i knappt ett år och tycker att du är enormt inspirerande! Tack för fantastiska recept,bilder och en helt underbar inställning! Du är verkligen en förebild <3

 19. Hej & GrAtTiS !!!
  Inte hängt med såå länge jag men är så glad att jag hittat hit! Ska bli roligt att se om jag kan hänga med 10 år framöver istället,, 😉
  Min lilla guldstund är när jag får titta in och inspireras!!!TACK för det!!!
  ..och familjen glad för GOD mat som jag bjudit på efter dina recept!!!
  Facsineras(vet inte om stavningen är så korrekt,men strunt i det..)av ditt driv önskar jag hade lite mer av det själv. Ja å så viktigt att fylla åren med liv & ”guldstunder”och inte livet med år <3 fyller själv 40 i år så kanske det är på tiden att ta tag i saker och ting. Förresten,vad har du jobbat med innan du tog steget och blev "din egen"?
  <3 Kram på dej fina Åse & Ha en toppenfin helg!!!! =)
  // Anso

 20. Grattis till 10 år som bloggare! Jag har följt din blogg under några år och den är absolut en favorit! Jag uppskattar din positiva anda och din energi, den smittar av sig 🙂 Ha det gott & trevlig helg!

 21. Tack för all din inspiration Åse! Jag läser din blogg dagligen och kommer att fortsätta att göra så. Lagar även mat ur din bok, ofta! Hoppas det snart kommer en till bok! Jag har en undran till dig som du kanske kan hjälpa mig med: Jag har haft feber (rel låg, 37,3 på morgonen och 37,9 på kvällen) under snart 4 veckors tid. Jag undrar om detta kan ha att göra med att jag skippar kolhydraterna (hållit på i ca 2mån). Genom att inte äta kolhydrater provocerar man väl kroppen att omvandla fett till glukos (blodsocker) och därmed reducera fettmängden. På samma sätt som när kroppen ”jobbar hårt” för att hantera ett virus och genererar en förhöjd kroppstemperatur, är det möjligt att min kropp ”jobbar hårt” för att omvandla fett till glukos. Det funkar väl så att kroppen först använder glukos som finns i blodet, sedan fett, sedan protein (muskler). Glukos är ju ”enklast” att använda, fett kanske är en mer komplicerad process som får kroppen att ”jobba hårt” = feber. Är jag helt ute och cyklar? Mina prover visa ingenting och febern ger sig inte?! Har du någon tanke om detta? Vill ju inte ge upp! Kram Victoria

 22. Hej och grattis på dagen =)
  Hittade din kokbok på Adlibris häromdagen, är student och satt och letade kurslitteratur, och bara råkade klicka hem en bok som inte ingick i kurslitteraturen 😉 Din bok =)
  Hittade efter det till din blogg, mycket inspirerande läsning! Har precis som du, ”bantat” sedan jag var ung (13 kanske), och har gjort tills idag, 35 år gammal. Har provat Lchf förr, men fick lite knas med magen, gallan kanske, vad vet jag, men tänkte prova igen. Så vansinnigt trött på all uoo och nedgång i fikt, och när jag läste ditt inlägg här ovan med points, så kände jag så igen det! Fy för att räkna, mäta och väga! Nej nu är det en ny livsstil som gäller, och förhoppningsvis kommer jag ner några kg i vikt oxå =)

 23. Tänk vad nyttigt att göra tillbakablickar och stanna upp lite ibland! Vad mycket du har gått igenom och vilka framsteg du gjort!
  All kärlek till dig och fortsätt framåt & ge oss inspiration via din blogg!

  kram <3

 24. Tio år i bloggvärlden är riktigt imponerande. Du var tidigt ute. Jag är i det perspektivet en nytillkommen läsare, men icke desto mindre trogen. Du och din blogg är en fantastisk inspirationskälla!

  Kan inte låta bli att dra på smilbandet åt receptet ovan. Inget fett men valfri mängd potatis…! Det har ändrat sig 🙂

  Grattis till tio år – nu ser vi fram emot tio till!

 25. Stort, varmt grattis!!
  Jag följer dig både på facebook, här och på insta och har gjort det i snart två år så det känns nästan som att vi känner varandra 🙂
  Du hjälpte mig mycket när jag startade mitt LCHF-liv, och gör så fortfarande ffa när det gäller maten. Vi är faktiskt ganska lika i mycket förutom när det gäller matlagning. Jag AVSKYR att laga mat, men du hjälper mig! Man kan inte undgå att dras med när man ser dina fina bilder och recept, kryddat med bra och beskrivande text. Din kärlek och ditt engagemang berör.
  Kram
  Anna

 26. Grattis till 10 år 🙂 Måste säga att du är en bra förebild i mångt och mycket… hoppas kunna göra samma resa som dig. Drömmen att få jobba inom hälsa och driva eget, hoppas jag också kan uppfylla det dag. En lång väg att gå men du inspirerar och levererar dagligen, tack för det!

 27. Grattis på 10-års dagen! Ett stort tack för att du delar med dig av dina framgångar och goda recept. Kram

 28. Grattis bloggen!
  Tänk att det har funnits bloggar i över 10 år nu, betyder det även att vi har blivit 10 år äldre??! HJÄLP!
  Idag blir det din taco-paj dagen till ära! 😉 Om nu sambon lyckas få ihop en hihi.
  Trevlig fredag!

 29. Grattis till 10 år!
  Jag är så glad att jag hittade dig här för ett år sedan.
  Tack för att du finns <3

 30. GRATTIS ÅSE & 56 KILO !

  Önskar dig fortsatt framgång och glädje:) med blogg och livet.

  Tackar dig och bloggen för att jag är känner mig glad , nöjd och harmonisk med mat❤

  Trevlig helg !

 31. Åh, fina Åse..Stort Grattis!
  Jag fann dig i höstas när jag skulle börja med LCHF o har sedan dess följt dig varje dag, flera ggr =)
  Tack för en fantastikt vacker o inspirerande Blogg…Fira nu stort i bubbel!
  Kram
  Malin

 32. Grattis till 10-åringen!
  Jag har följt din blogg i drygt ett år och det är en av få bloggar jag läser dagligen. Jag är lyckligt lottad och har inte problem med min vikt och jag har heller inga problem med att hålla mig i form (tränar regelbundet flera gånger i veckan och älskar det) men dina tankar om och ditt förhållningssätt till mat är ofta tänkvärda för mig och ger mig mycket inspiration till att äta hälsosamt (och gott!). Fortsätt ditt fantastiska arbete å Trevlig helg!

 33. Tack Åse!! Jag hittade dig för ungefär ett år sedn. Genom dig har jag hittat inspiration till livet i stort, eget företagande, en sund inställning till mat, härlig kunskap om mat och näringslära, goda recept. Jag har fått utmana min inställning till ”flärd” och till begreppet att unna mig själv det bästa och att det är ok att det kostar (oavsett om det är kvalitet på mat eller kläder, inredning, nagellack…) för jag är värd det. Sköna tankar kring eget företag o din egna tydliga produkt o varumärke. Du är med mig frekvent i perioder, jag begränsar mig då o då för att inte leva mitt liv genom dig, men genom dig hittade jag faktiskt bloggvärlden. Detta blev en hyllning!! Härlig fredag o grattis till 10 år med massor av utveckling!! Kram från okänd Anna

 34. Undrar om detta är ett omen? Din blogg fyller 10 år, jag har idag beställt din bok och för första gången tittat in på din blogg. Det måste vara någon mening med detta. Det lilla jag har hunnit läst har fått mig att bli nyfiken och jag kommer att titta in regelbundet.
  Grattis!!!

 35. Grattis på 10-årsdagen!!
  Jag har varit med om inte hela vägen, så nästan iaf :))
  Ha en härlig helg! Kraaaam

 36. Stort grattis på 10-årsdagen, Åse! Jag är så glad att jag hittade din fantastisk blogg. Jag följer dig både här och på Instagram. Du är en stor inspiration. Jag älskar dina recept och dina fina bilder. Tack för att du delar med dig! Trevlig helg. Kram.

 37. Grattis på 10-årsdagen Underbara Åse! Tack för din inspiration och din glädje som du delar med oss. Jag hittade din blogg cirka ett år sen och nu läser jag den varje dag! KRAM

 38. Grattis till 10-årsjubiléet, jag följer din blogg med stort intresse. Du är verkligen inspirerande, Tack!!

 39. Grattis Åse! Vad kul! Jag är så glad att vi får följa med på din utveckling som person och som bloggare. Du är en inspirationskälla på alla möjliga sätt, och supertrevlig med det!

 40. Grattis och stort tack för all inspiration! Det blir några av dina recept varje vecka och de har aldrig gjort oss besviken, alltid lika gott!

 41. Grattis Åse! Eller grattis 56kilo kanske jag ska säga?

  Jag är glad att jag hittat till din blogg nyligen – är själv en gammal sockermissbrukare (fortfarande inte riktigt där än…) och i samma ålder som dig och mamma, så jag känner igen mig i mycket som du skriver.

  Härligt att du delar med dig så mycket av din kunskap och dina erfarenheter, och skriver så bra och underhållande!

  Må du ha många framgångrika år framöver, med 56kilo, dig själv och din familj!

  Kram Anna.

 42. Stort grattis! Jisses är det så länge sen du startade 56kilo… har för mig du hade nått innan det också för jag har följt det före 56kilo så det måste nog vara en 11 om inte 12 år nu jag följt dig. Vad tiden rinner iväg.
  Än en gång stort grattis!
  Kram

   1. Just ja så hette den, sen hade du väl några till vid sidan om, bla grav.bloggar, designblogg eller var det bara vanlig blogg? Du och Gilbertson höll väl i lite just det här med webbdesign mode/inspiration wayback?

    1. Ja Gud ja, jag har haft bejewelled (grafik) och sedan underbar.org och massa varianter på den (lyckligamamman, fullt hus etc)
     Ja jag och gilbertsson hade ”are you polite” sen har jag haft gravidbloggar etc hehe

 43. Grattis på 10års-dagen 🙂 Vilket får mig att börja fundera på hur länge jag egentligen har följt din blogg, alltså det är ju hur länge som helst! Men jag är så tacksam över att jag fått hänga med så länge och det skulle blir ohyggligt tomt på nätet utan dina inlägg så jag hoppas du fortsätter lääänge till 🙂 många kramar och ha en bra helg!

 44. Jättegrattis Åse!
  Tack för en beroendeframkallande blogg 🙂 Du är superinspirerande på så många sätt, kramar!

 45. Grattis till 10 års blogg<3
  Mycket kärlek och varmt tack för att vi får ta del av ditt liv på alla möjliga sätt:)
  Kram från Örebro

 46. Grattis! Jag har bara följt dig månad men längtar varje dag hem för att kolla vad du skrivit. Otroligt roligt och inspirerande att följa! Ikväll har vi käkat din lax med parmesan (recept som kom för några veckor sen) och jag har frysen och skåpen fulla med fröknäcke och lchf-bröd. Tack för det jag läst hittills och jag ser fram emot många fler inlägg!
  Kram från Henny i Helsingborg

 47. Hejsan
  Det har verkligen hänt mycket i ditt liv de sista tio åren. Tror jag började läsa hos sig
  -05. Det är alltid lika roligt och inspirerande att läsa det du skriver så fortsätt gärna med det:-)
  Kramis och lycka till i fortsättningen med allt önskar
  Mamma Mia

 48. Grattis på tio års dagen!
  Sen vill jag tacka för en fin och inspirerande blogg. När jag tittar in till dig, så får jag det där lilla extra jag så väl behöver emellanåt.
  Tack fina du.

 49. Grattis! Och tack för att du finns, vad skulle vi göra utan 56kilo??? Det är ju en nästintill daglig tittin här och alla recepten som används flitigt skulle jag aldrig klara mig utan.
  Ha det bäst!!

  Kram Anna-Karin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..