Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grillad tonfisk med Mangosalsa


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 färska tonfiskfiléer

Marinad:
1 dl olivolja
1 vitlök solo
2 tsk chiliflakes
salt
Skalet från 1 riven citron + saften.

Mangosalsa:
200 g  tinad fryst eller färsk mango
1 avokado
1 knippe salladslölk
1 vitlök
1 pressad lime
1 röd chili
6 romanticatomater
salt, peppar
1 kruka klippt koriander


Instruktioner

Marinera tonfisken i ca 15 minuter, gör salsan under tiden.
Skär mangon i kuber om den är färsk, annars ta fram från frysen.
Halvera avokadon och skär i mindre bitar.
Grovhacka/Klipp koriandern och blanda ner.
Dela körsbärtsomaterna i halvor.
Dela chilipepparn och skrapa ur kärnorna, skär i tunna skivor.
Riv vitlöksklyftan och pressa limen över. Smaka av med lite salt och peppar.
Grilla eller stek tonfisken i mycket het panna / grill. Ca 1 min + 30 sekunder på varje sida, den ska vara lite rosa inuti. (31-33 gr innertemperatur)

Nutrition

  • Serving Size: 2