Chokladmuffins LC / LCHF

12 mars, 2012

I dag bakade jag en laddning muffins, jag, mamma och hennes man åker buss ner till Tyskland i morgon över dagen så jag tänkte ta med några till kaffet till oss 🙂
De är riktigt goda! Barnen gluffade i sig till mellis i dag 😉

1 sats grundrecept
Smaksättning: 4 msk fin kakao (blandas med de torra ingredienserna)
Några rutor mörk choklad, krossas och sedan trycks några mindre bitar ner i smeten i formarna.

 

17 kommentarer
0

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Mia 17 januari, 2014 - 13:20

Jättegoda muffins!

Svara
chokladmuffins lchf style | jessicaelvira 15 juni, 2013 - 10:37

[…] på stort och göra dem utan socker och mjöl när man ändå är igång. Receptet tog jag från 56kilo.se som jag tycker har så himla bra recept, mycket inspiration hämtas därifrån. Dessa tog jag med […]

Svara
Maria 16 november, 2012 - 21:10

Tänkte baka dessa (förhoppningsvis) godbitar snart, men undrar om de går bra att frysa?

Svara
Marja 26 maj, 2012 - 19:54

De här måste jag testa! Jag har själv testat på att göra ett antal olika recept på chokladmuffins, här är ett http://bakasockerfritt.blogg.se/2012/may/kladdiga-chokladmuffins.html.

Jättefin blogg!

Svara
annika karlsson 13 mars, 2012 - 20:11

Hejsan!

Har fått så mkt ny inspiration efter ha fått titta bland dinna underbara recept :).
Ser att du använder kakao av bra kvalitet, vilket märke och var handlar du det?

Svara
Åse 13 mars, 2012 - 21:36

Hej! Jag köper Kung Markattas!

Svara
Hanna Karlsson 13 mars, 2012 - 17:46

Hej Åse,

Blev väldans nyfiken på att baka dina muffins. Undrar var man får tag på kokosmjöl? Jag har bara stevia strö som sötningsmedel hemma. Hur stor mängd av det skulle du rekommendera att jag använder? Eller ska jag inhandla sukrin också, har det ett bredare användningsområde? Tack för en grym blogg! Hanna

Svara
Åse 13 mars, 2012 - 21:39

Kokosnötmjöl finns på lchfbutiken.se!
Stevia strö vet jag inte hur det doseras tyvärr! Det ska motsvara 75 gram socker så du får titta på paketet hur det ska doseras, om det är 2,3,4,5 ggr starkare än socker etc.
Lycka till!!

Svara
Hanna Karlsson 15 mars, 2012 - 09:27

Tack för infon! Var inne och kikade på LCHF-butiken, fanns mycket bra där ju! Vilka produkter skulle du rekommendera att köpa till just bakning? Som du använder ofta? Typ bakepro, sukrin, mandelmjöl, kokosnötsmjöl? Fiberhusk (psylliumfröskal) har jag sedan tidigare, och även Cocosa som jag bakade fröknäcket med.. Ska främst vara så att jag kan baka pajer o muffins/mjuka kakor. Försöker att undvika bakning såhär i början, men i bland vill man ju kunna t ex bjuda på fika o så 🙂

Svara
Åse 16 mars, 2012 - 12:34

Till bakning: Olika fröer, fiberhusk, pofiber (dessa köper du i vanlig affär) kokosnötmjöl, mandelmjöl, kokosfett. Sukrin+ tyker jag är bra! Eller sukrin som du blandar själv med lite steviapulver.
Lycka till!

Svara
PernillaA 13 mars, 2012 - 07:39

Trevlig resa!!!
Var där nere själv i helgen och fyllde på vinhyllan 😉

Svara
Sara 12 mars, 2012 - 20:52

Hej, vill bara kommentera det där med att det står philadelphiaost i så många recept. Det finns ju så många olika sorters färskost. Bl. a. Creme Bonjour som ju tillverkas i Helsingborg.

Svara
Åse 12 mars, 2012 - 20:56

Det står philadelphiaost för det är det jag köper =)

Svara
Jimmie 12 mars, 2012 - 20:51

Ser härliga ut, måste börja baka men är totalt kass på det. Snygg bild.

Ha en underbar kväll/ Jimmie

Svara
Åse 12 mars, 2012 - 20:56

Klart du måste!! Du som kan laga mat kan ju baka också, tror jag 😉

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 12 mars, 2012 - 20:51

Muffins är både smidigt och gott. Portionsförpackade och praktiska att ta med. Ha en trevlig resa!

Svara
Linruz 12 mars, 2012 - 20:43

Mums de ser smarriga ut 🙂
Ska jag definitivt lägga på minnet.
´Kram kram
Lina

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.