Släta bullar – LCHF, Glutenfritt

av Åse

Hej sötnötter!
Pust, en dag på språng! Möten, fix, mat & bak, telefonsamtal kors & tvärs, hämta, lämna, datorjobb etc.
Både målare och snickare har varit här i dag så om 1 månad kör vi igång med vardagsrumsrenovering! Längtar sååååååå! 
Mamma kommer på middag och sover nog över så jag har preciiiiis bestämt mig vad vi ska äta hehe!
Hörrni, jag är in i hjärteroten så glad och tacksam för alla era kommentarer på sista tiden. Det är sååååå inspirerande, motiverande och underbart att höra i från er! TACK! ❤️
I går var det ju Semmeltisdag och det undgick nog ingen 😉 Haha! Jag åt en liten halv LCHF semla! Semlor är inte riktigt min grej!  Jag gillar över huvudtaget inte vispad grädde!!
Det är därför jag alltid har grekisk yoghurt eller kvarg på mina pannkakor/våfflor/plättar.
Mitt semmelrecept har omarbetats under åren och senast igår blev det lite uppgraderat.
Jag tänkte därför lägga ut receptet på bullarna för man behöver och kan ju inte bara äta dem som semlor! =)
Jag har ganska kräsna barn men både dem och deras kompisar tycker dessa är sååååå goda! Try Them!


 
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Släta bullar LCHF


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 3 ekologiska ägg
  • 1 dl sötning (valfritt vad man vill ha)
  • 1.5 dl grädde
  • 3 msk kokosmjöl (aman prana)
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 2.5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 0.5 msk bakpulver
  • 0.5 msk hela fint mortlade kardemummakärnor
  • 1 nypa salt
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 160 gr varmluft eller 180 gr gr vanlig ugn. Vispa äggen riktigt luftiga i 5 minuter, vispa sedan ner sötning. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner i äggsmeten. Vispa ner grädden. Låt stå ca 10 min och forma sedan till 6 bullar och lägger på plåt med bakplåtspapper. Pensla med vispat ägg.
  2. Grädda mitt i 25-30 min (håll koll!) och låt sedan svalna under bakduk.

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

15 kommentarer

Bubban 22 april, 2017 - 12:43

namnamnamnam detta var ju kanongott!! Tack för att du delar med dig av ditt liv och dina recept på bloggen! Här hittar jag hur mycket guldkorn som helst ju! <3

Svara
Åse 23 april, 2017 - 14:51

<3 Du är så välkommen att plcoka guldkorn här! KRAM!

Svara
Caroline 5 mars, 2017 - 00:24

Åh tack för receptet! Det måste jag prova imorgon!! Just kardemumman får det nog att påminna om ”vanliga” bullar kanske! Tusen tack för att du delar med dig!
Jag hävdar fortfarande… vad hade vi gjort utan dig och alla andra som verkligen är pionjärer inom det nya sättet att äta?! <3
Stor kram,
Caroline

Svara
Åse 5 mars, 2017 - 11:50

Tack söta! <3 KRAM!!

Svara
Gunilla Kilström 3 mars, 2017 - 18:40

Du är helt fantastisk. vilken energi Du har. Bullarna ska testas. Ha en bra helg

Svara
jenny 2 mars, 2017 - 19:49

Himmel va snygg du är i din nya frisyr!! Lite fler bilder på den tack 🙂
Kramar!

Svara
Åse 7 mars, 2017 - 14:47

Tack vad snällt sagt!

Svara
Andrea 1 mars, 2017 - 23:55

Låter gott, får testa det någon dag.
Jag kom i kontakt med din blogg för någon månad sen. Jag är 21 år gammal och blev diagnostiserad med PCOS för cirka 5 månader sen vilket förändrade mitt liv helt. Jag har börjat äta LCHF och mår så bra på det, ingen mer uppblåst mage vilket känns skönt.
Jag gör varje vecka så att jag väljer 5 av dina recept och lagar dem, ofta blir det kyckling och kött men även mycket fisk. Dina recept är sååå otroligt goda, speciellt konjakskyckling i krämig fetaostsås som jag lagade idag till middag. Till det åt jag blomkålsris och broccoli.
Jag vill även berätta hur glad jag är över att du driver denna blogg och delar med dig av så många goda recept. Tack, tack!

Svara
Anette 1 mars, 2017 - 23:01

Hej! Tack för att du delar med dej! Vilken sötning föredrar du i dessa bullar? Kram

Svara
Helena B 1 mars, 2017 - 19:04

Hej hej!
Jag har bytt ut semlan mot semmelkladdkaka, det är så gott!
Istället för för mycket torr bulle, för lite mandelmassa och för mycket grädde.
Ha en fortsatt fin kväll!
Kram från Stenungsund

Svara
Ulli Sidenfeldt 1 mars, 2017 - 18:55

Hahaha – SÖTNÖTTER!!!! Du är helt jäkla underbar och jag blir alltid klart upplivad av att läsa dina blogginlägg – oavsett om det gäller mat, träning, inredning eller kläder, så är jag grymt glad efteråt!! (Enda gången jag blev sur, var på den gräsliga människan som skrev ngt obehagligt till dig, henne vill man ju bara kräkas på) Så – fortsätt med din härliga stil – ser fram emot att se dig på film också!!!!

Svara
Åse 1 mars, 2017 - 18:57

Älskade Ulli! Det räcker= ÄLSKADE du! ❤ Saknar dig!

Svara
AnneKristine Lundvall 1 mars, 2017 - 18:52

Äntligen ett ”lätt ” recept!
Set redan framemot Söndagsfikan😜
Ha en fin Lill-lördag

Svara
Anne 1 mars, 2017 - 18:49

Vilka sötningsmedel brukar du använda?

Svara
Barbro 1 mars, 2017 - 18:26

Får nog provas nån dag-har aldrig använt fiberhusk.
Ett plus till dej också att du skriver ut temperaturen i vanlig ugn oftast står det ju varmluft och det har inte jag.
Tack för goda recept som du delar med dej av.
Ha nu en bra kväll.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.