Fikonmarmelad och äggtoddy

av Åse

Lite gott i julen måste det få vara! Sen hur mycket och i vilket format är ju så olika!
Här kommer två toppenrecept, för det är ju fortfarande jul!
Fikonmarmelad
75 g torkade fikon
2 dl vinglögg (jag använde Åkessons sockerfria)
Låt allt koka ihop i fem minuter och mixa sedan med stavmixer, häll upp i burk och förvara i kylskåp
Från Buffée nr 12


Äggtoddy
2 äggulor
2 msk Sukrin gold eller motsvarande
4-6 cl konjak eller mörk rom
1,5 dl standardmjölk
vispgrädde
Vispa äggulor med socker i hög vispskål.
Rör ner konjaken/romen.
Häll upp i glas och häll varm mjölk över.
Toppa med vispad grädde.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

4 kommentarer

Maria 26 september, 2022 - 22:08

Hej Åse
Vill gärna göra fikonmarmeladen nu. Och vad kan jag ta istället för glögg? Tack för dina fina recept 🙏
Mvh Mia

Svara
Åse 27 september, 2022 - 09:03

Hej! Då måste du ersätta sötman och vätskan med annat, tex vatten och socker/sötning.

Svara
Påskafton 2017 - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 16 april, 2017 - 19:32

[…] God Äggtoddy till fördrink (mitt recept här) […]

Svara
Decembertankar | Womens Wellness 1 december, 2016 - 19:12

[…] Fikonmarmelad och äggtoddy (56 kilo) […]

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.